Plzeň: Doprava ve městě byla tématem setkání primátora se zástupci rumunského Galati

24.05.2017 15:17

Hustá síť městské hromadné dopravy v Plzni a velmi široké využití Plzeňské karty, a to nejen jako karty dopravní, ale i jako karty využívané ve školách, ve formě průkazky do knihoven a dalších veřejných institucí zaujala primátora rumunského města Galati Ionuta Florin Pucheanua a dva zástupce města, Mariuse Humelnicu a Rodicu Campeanu.

Plzeň: Doprava ve městě byla tématem setkání primátora se zástupci rumunského Galati
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Bylo to při návštěvě plzeňské radnice, kde je přijal primátor Plzně Martin Zrzavecký. Setkání se zúčastnil také ekonomický náměstek Pavel Kotas a přítomni byli i generální ředitel Škody Electric Jaromír Šilhánek se zástupci společnosti Karlem Majerem a Pavlem Kuchem.

Plzeňská společnost Škoda Electric vyhrála tendr na dodání 14 trolejbusů do východorumunského Galati, které by měla městu dodat na konci letošního roku. Doprava byla hlavním tématem jednání mezi zástupci obou měst a dané společnosti. Zástupci rumunského města se zajímali o zajištění městské hromadné dopravy, z technické a především z ekonomické stránky. Galati nyní obnovuje svůj vozový park, první budou trolejbusy, následně by chtěli vyměnit šest tramvají.

Diskuze probíhala i o budoucnosti dopravy ve městě. „Naší vizí pro město Plzeň je omezit dopravu auty do centra města. Chceme, aby občané více využívali městskou hromadnou dopravu, naším cílem nyní je vybudovat záchytná parkoviště na okrajích města a nové přestupní terminály. Zaměřujeme se na kvalitní rozvoj městské hromadné dopravy, ale s ohledem na životní prostředí se snažíme zavádět různé ekologické druhy dopravy,“ přiblížil vizi vývoje dopravy v Plzni primátor Martin Zrzavecký.

„Děkujeme vám za přijetí, v mnohých směrech bude vaše město Plzeň pro Galati inspirací, máte mnoho velmi ojedinělých projektů, byl bych velmi rád, pokud by naše dvě města navázala užší spolupráci do budoucna,“ poděkoval primátor Ionuta Florin Pucheanua Martinu Zrzaveckému.

Galati leží ve východním Rumunsku, ve stejnojmenné župě a je zároveň jejím hlavním městem. Žije zde 300 000 obyvatel. Město ležící na Dunaji je velkým přístavem i pro největší zaoceánské lodě a jedním z nejvíce industriálních měst Rumunska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

7:37 Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

Den Země, tradiční environmentální akce, nabídnul v pátek 19. dubna v Komenského sadech bohatý progr…