Plzeň: Dopravní podniky vyhlásily podmíněnou amnestii

13.12.2017 19:00

Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP) vyhlásily pro černé pasažéry podmíněnou amnestii. Cestující, které tento den přistihli revizoři bez platného jízdního dokladu, mají šanci si místo předepsané pokuty zakoupit předplatné v délce alespoň tří měsíců a zaplatit tak pouze 40 korun.

Plzeň: Dopravní podniky vyhlásily podmíněnou amnestii
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Pracovníci přepravní kontroly udělili celkem 142 pokut a spolu s nimi rozdávali vouchery s tématikou kampaně Nemám černý svědomí. V případě, že se černý pasažér prokáže tímto poukazem a nabitým předplatným v minimálním rozsahu na 93 dnů v doplatkové pokladně přepravní kontroly, zaplatí pokutu pouze ve výši 40 Kč. Amnestii může cestující využít stejně jako v minulosti do 15 kalendářních dnů po kontrole.

„Touto cestou se snažíme pozitivně motivovat cestující bez platného jízdního dokladu k nákupu předplatného,“ uvedl tiskový mluvčí PMDP René Vávro, „Podmíněnou amnestii vyhlašujeme několikrát do roka již od roku 2013 a doufáme, že i tyto amnestie svým dílem napomohou ke snížení počtu černých pasažérů,“ dodává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…