Plzeň: Festival Finále i Skupova Plzeň znají nové termíny

23.04.2020 18:46

Filmový festival Finále Plzeň i divadelní festival Skupova Plzeň, jejichž konání se kvůli koronavirové pandemii muselo odložit na podzim, znají nové termíny. Finále se uskuteční od 25. do 30. září 2020, Skupova Plzeň je přeložena na 14. až 18. října 2020.

Plzeň: Festival Finále i Skupova Plzeň znají nové termíny
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Původně se měl 33. ročník Finále konat od 16. do 22. dubna 2020. Také v náhradním termínu festival přinese novinky ze současné české filmové, televizní i internetové tvorby, jak bylo plánováno. Nejlepší audiovizuální počiny budou oceněny Zlatým ledňáčkem mezinárodní a studentské poroty. Místem konání i nadále zůstává Měšťanská beseda, Divadlo Dialog, Café Regner, MooVEMENT či DEPO2015.

Divadelní festival Skupova Plzeň byl původně naplánován na 10. až 14. června. „Skupovu Plzeň pořádáme jako bienále, proto ji nelze odložit o rok. Festival je pro obor loutkového divadla klíčový a pro oblast českého divadla významný počin, bylo by nešťastné vynechat čtyři roky úžasné loutkářské práce,“ uvedl ředitel Divadla Alfa a festivalu Skupova Plzeň Jakub Hora.

34. Skupova Plzeň chystá v programu bezmála 40 inscenací od 25 souborů z České republiky, Slovenska, Japonska a dalších zemí. Přesun na říjen program festivalu nijak zásadně neovlivní, soutěž českých a slovenských profesionálních divadel přinese nejlepší představení uplynulých dvou let. Také atraktivní zahraniční program by měl být v hlavní části zachován. „I japonské soubory jsou připraveny na festival přijet, pokud to mezinárodní situace dovolí,“ dodal Jakub Hora.

Vzhledem ke chladnějšímu říjnovému počasí festival omezí venkovní programy a většinu produkcí umístí do divadelních sálů, zejména v Divadle ALFA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…