Plzeň: Klimatické podmínky vyžadují častější seče

15.08.2016 20:03

V souvislosti s péčí o životní prostředí probíhají v centrálním obvodu seče travnatých ploch.

Plzeň: Klimatické podmínky vyžadují častější seče
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Vzhledem k teplému a vlhkému počasí tráva po provedených sečích rychle roste, a jelikož obvodu záleží na tom, aby na jeho území nebyla tráva přerostlá, je nezbytné rychle reagovat a přistoupit k častějšímu sečení travnatých ploch.

„V první polovině srpna bude ukončena již letošní čtvrtá seč. Z důvodu navýšení frekvence sečí bylo nutné zkrátit termín jejich provedení na tři týdny. Při takto napjatém termínu a navíc častým dešťům pak najaté firmy vzhledem k velikosti zatravněných ploch musejí seče provádět také o víkendech a svátcích“, informuje David Procházka (ANO 2011), místostarosta centrálního obvodu.

Hluk sekaček obtěžuje častěji

Oproti minulým letům, kdy byli občané zvyklí na méně sečí v roce, a což bylo i často kritizováno jako nedostatečné, se některým obyvatelům může jevit, že je hluk sekaček obtěžuje častěji.

„Vzhledem k výše uvedenému bych chtěl naše spoluobčany požádat o akceptování nastalé situace a především k toleranci k firmám, které seče pro náš obvod provádějí. Věříme, že vzhled našeho obvodu je naší společnou prioritou,“ dodává David Procházka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…