Plzeň: Knihovna nově provozuje moderní online katalog

05.10.2011 12:16

Plzeňská městská knihovna spustila na svých stánkách „katalog nové generace“. Ten čtenářům umožňuje nejen tradiční vyhledávání knih, ale má i řadu dalších funkcí. Jeho prostřednictvím mohou uživatelé diskutovat o přečtených knihách a hodnotit je.

Plzeň: Knihovna nově provozuje moderní online katalog
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Jsme napojeni na celostátní katalog, takže do diskuze vstupují i čtenáři z jiných knihoven, nejen z té naší," doplnila ředitelka knihovny Helena Šlesingerová. Katalog navíc usnadňuje čtenářům vyhledávání informací o autorech i knihách pomocí přímých odkazů na stránky Wikipedie či odkazuje na jednotlivá vydavatelství, kde si zájemci vybranou knihu mohou koupit.

„Vycházíme vstříc čtenářům, kteří jsou zvyklí pohybovat se ve webovém prostředí. On-line katalog, který jsme využívali od roku 2001 až doposud, bude fungovat i nadále, uživatelé si teď ale budou moci vybrat, který vyhledávač použijí," uvedla Šlesingerová. Knihovna se podle ní postupně snaží využívat všechny moderní cesty ke čtenářům. Od letošního léta má například svůj profil i na sociální síti Facebook (http://cs-cz.facebook.com/knihovna.plzen).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Oprava tepelného napaječe v mimotopném období

16:31 Karlovy Vary: Oprava tepelného napaječe v mimotopném období

Společnost Karlovarská teplárenská, a.s. ve spolupráci s provozovatelem soustavy centralizovaného zá…