Plzeň: Medaili za přínos české energetice obdržel profesor Zdeněk Vostracký

09.12.2014 14:28

Profesor Zdeněk Vostracký z Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity v Plzni převzal ve čtvrtek 2. prosince v Praze medaili prof. Vladimíra Lista „Za zásluhy o rozvoj české energetiky“. Český svaz zaměstnavatelů v energetice (ČSZE) ocenil jeho celoživotní práci v oblasti energetiky.

Plzeň: Medaili za přínos české energetice obdržel profesor Zdeněk Vostracký
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Medaili obdržel Zdeněk Vostracký z rukou předsedy představenstva Českého svazu zaměstnavatelů v energetice Vladimíra Tošovského a ředitele ČSZE Jana Klase. Zmíněné ocenění je uznáním za celoživotní práci v energetice, zejména za aktivní vědecko-odbornou a publikační činnost v oblasti elektrických přístrojů pro vysoké napětí a elektrickou trakci.

Profesor Zdeněk Vostracký vystudoval Vysokou školu strojní a elektrotechnickou v Plzni. Začínal jako konstruktér elektrických přístrojů pro vysoké napětí a elektrickou trakci ve Škodě Plzeň, kde po roce 1989 zastával pozice vedoucího výzkumného pracovníka, ředitele výzkumného ústavu a předsedy představenstva. Současně vyučoval na elektrotechnické fakultě VŠSE jako externí pedagog. Od roku 1992 je profesorem na Západočeské univerzitě v Plzni, v jejímž čele stál v letech 1998–2004 jako rektor. Přednášel na zahraničních univerzitách a konferencích ve 13 zemích, je autorem či spoluautorem šesti knih, čtyři skript a více než 120 odborných článků a 47 vynálezů, z nichž 15 bylo přijato v zahraničí. V roce 2001 mu londýnská Brunel University udělila čestný titul „doctor honoris causa“. Prof. Vostracký v sobě spojuje vlastnosti vědce, manažera i pedagoga a je v České republice i v zahraničí uznávanou mnohostrannou osobností. V roce 2011 byl oceněn tehdejším primátorem vyobrazením městské historické pečetě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…