Plzeň: Na obřích mechanických loutkách se svezlo přes 60 tisíc lidí

05.11.2014 15:48

Přes 60 tisíc malých i velkých nadšenců svezl za necelé dva měsíce výtvarný kolotoč Le Manege Carré Sénart na náměstí Republiky. I přes značnou podporu ze strany sponzorů ve formě volných vstupenek se prodalo 32 850 lístků. V úterý 28. října padl návštěvnický rekord, za celou dobu fungování manéže se v rámci oslav vzniku republiky na kolotoči svezlo 1 813 platících návštěvníků.

Plzeň: Na obřích mechanických loutkách se svezlo přes 60 tisíc lidí
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Náklady zahrnující zapůjčení manéže, její transport z Paříže a zpět, instalaci a demontáž, provoz, ubytování techniků, marketing a další nezbytné položky činily přibližně 5,5 milionu korun. Tuto částku se díky sponzorským příspěvkům a vysoké návštěvnosti podařilo pokrýt, výnosy z tržeb dosáhly zhruba 1,5 milionu korun.

Umělecký kolotoč francouzského výtvarníka a technologa Francoise Delarozièra zakotvil v centru města po Sénartu, Madridu, Portimãu, Antverpách, Milton Keynesu a Paříži. První zájemce svezl v pátek 5. září. Každý večerní provoz byl obohacen o projekce na katedrálu sv. Bartoloměje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…