Plzeň: Nová interaktivní naučná stezka na Homolce děti pobaví i poučí

03.09.2010 17:24

Novou interaktivní naučnou stezku mají plzeňské děti od září k dispozici v parku a lesoparku Homolka.

Plzeň: Nová interaktivní naučná stezka na Homolce děti pobaví i poučí

Okružní trasa se 13 zastaveními je určená převážně dětem předškolního a nižšího školního věku. Zajímavé informace se zde i dozví ale i dospělí.

Na informačních tabulích se návštěvníci Homolky u jednotlivých zastavení seznámí nejen s dřevinami, ptáky nebo houbami, které  se zde vyskytují. Dozví se i základní informace o blízké úpravně vody a vodojemu Homolka.

„Stezkou děti provází kreslená veverka Homolička, která jim zadává úkoly nebo jim napovídá při jejich  plnění. Nápovědu děti najdou u vybraných zastavení i na otáčecích tabulkách a dřevěných kostkách s fotografiemi,"vysvětluje radní Helena Matoušová, do jejíhož resortu stezka patří.

Na interaktivních prvcích si mohou zkusit zahrát na dřevěný xylofon, poškrábat čelo „stromofonu" nebo porovnat svůj skok se skoky zvířat. O kousek dál pocvičí svůj odhad při určování výšky stromu nebo si tipnou, v jaké budce může hnízdit brhlík. Doplňkové ilustrace prověří dětský postřeh při hledání rozdílů či v bludišti. Díky slalomu mezi stromy zase zjistí, v jaké jsou kondici.

Nová stezka kopíruje původní naučnou stezku z  roku 1985, kterou  tehdy převážně se zaměřením na dřeviny připravil oddíl mladých ochránců přírody SVOR Plzeň. „Podnět k obnově stezky na Homolce jsme dostali od bývalého vedoucího SVOR prof. Ing. Václava Mentlíka, CSc. Ten nám poskytl také původní podklady," vysvětluje vznik naučné stezky Helena Matoušová. „Město do ní investovalo cca 350 tisíc korun," dodává radní.

Dále čtěte:
Plzeň se hádá s krajem. A může za to fotbal

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.