Plzeň: Nový návrh regenerace sídliště Bolevec se představí veřejnosti

23.10.2017 9:16

Zástupci Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně a Městského obvodu Plzeň 1 společně se zpracovatelem studie architektem Jiřím Zábranou představí veřejnosti nový návrh regenerace sídliště Bolevec. Setkání s občany se uskuteční v úterý 24. října 2017 od 17:30 hodin v aule 1. základní školy Plzeň v Západní ulici.

Plzeň: Nový návrh regenerace sídliště Bolevec se představí veřejnosti
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Setkání s veřejností se bude skládat z představení architektonické studie a poté bude následovat diskuze, během které se budou moct občané vyjadřovat k navrhovaným úpravám. Podněty ze strany veřejnosti budou zapracovány do výsledné studie regenerace sídliště Bolevec. Zájemci si mohou návrh již nyní prohlédnout na webu Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně www.ukr.plzen.eu. Možnost vyjádřit svůj názor na regeneraci sídliště mají lidé až do 7. listopadu 2017, a to prostřednictvím elektronického formuláře na webu Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně (www.ukr.plzen.eu). Dané připomínky budou též zohledněny při zpracování výsledného projektu.

Ilustrační mapka

Předkládaná studie regenerace sídliště řeší využití veřejných prostranství, strukturu pěších tras, zefektivnění parkování, navrhuje úpravy a rekonstrukci zeleně či regeneraci prostoru před 1. základní školou.

Cílem tohoto projektu je zkvalitnění bydlení na sídlišti Bolevec. Regenerace panelových sídlišť je dlouhodobým procesem obnovy, na němž spolupracuje Útvar koncepce a rozvoje města Plzně s jednotlivými městskými obvody. Zpracované dokumentace slouží městu a městským obvodům jako podklad pro rozhodování o postupných úpravách v území nebo pro podávání žádostí o dotace. Realizace navržených úprav jsou řešeny v závislosti na finančních možnostech jednotlivých městských obvodů a dostupných dotačních programech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…