Plzeň: Seznamte se s návrhem regenerace sídliště ve Skvrňanech

13.02.2018 19:05

Útvar koncepce a rozvoje města Plzně připravil další návrh Regenerace sídliště Plzeň – Skvrňany, který představí veřejnosti v úterý 27. února od 17:30 hodin v kinosále Středního odborného učiliště elektrotechnického ve Vejprnické 56. S návrhy na úpravu zeleně, volnočasových ploch, parkování a celkového zatraktivnění centrálních prostor se zájemci mohou předem seznámit na webu Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně. Výsledná studie bude jedním z podkladů, podle kterých budou v budoucnosti postupovat projekty obnovy a úprav v sídlišti.

Plzeň: Seznamte se s návrhem regenerace sídliště ve Skvrňanech
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Studie regenerace navrhuje úpravy na využití veřejných prostranství, plochy zeleně k regeneraci, rozvoj zázemí pro pobyt, hry a sport obyvatel, zatraktivnění centrálních prostor sídliště, prostor před veřejnými budovami, rozvoj pěších tras a cyklostezek i řešení problematiky parkování.

Na setkání s veřejností bude představena architektonická studie, ke které se přítomní budou mít možnost vyjádřit v moderované diskuzi, ale stejně tak budou mít možnost se vyjádřit až do 16. března prostřednictvím elektronického formuláře na webu Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně. Získané podněty a připomínky budou poté zapracovány do výsledné studie Regenerace sídliště Plzeň – Skvrňany.

Regenerace panelových sídlišť je dlouhodobý proces obnovy, na němž spolupracuje Útvar koncepce a rozvoje města Plzně s jednotlivými městskými obvody. Zpracované dokumentace slouží městu a městským obvodům jako podklad pro rozhodování o postupných úpravách v území nebo pro podávání žádostí o dotace. Realizace navržených úprav jsou řešeny v závislosti na finančních možnostech jednotlivých městských obvodů a dostupných dotačních programech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…