Plzeň: Stadion J. Žaloudka byl po kompletní výměně povrchu hřiště znovu otevřen

27.11.2014 6:36

Po kompletní výměně povrchu hřiště znovu zahájil provoz stadion Josefa Žaloudka na 33. základní škole v Plzni. Umělý trávník třetí generace byl obnoven po jedenácti letech užívání. Na asfaltový porézní povrch byla položena vrstva křemičitého písku a změkčující granulát. Oproti původní trávě, kde byla umělá hmota rozřezána na několik dílů, bylo nyní každé stéblo všito do podkladu.

Plzeň: Stadion J. Žaloudka byl po kompletní výměně povrchu hřiště znovu otevřen
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Podmínky, hřiště a zázemí jsou zde profesionální. Jsem rád, když vidím děti na tréninku a v pohybu. Kombinace vzdělání a sportu je, myslím, ideální stav,“ uvedl Michal Dvořák, radní pro oblast podpory podnikání a sportu. Z vedení města si stadion prohlédl i primátor Martin Zrzavecký a náměstkyně Eva Herinková.

V posledních letech byly rekonstruovány i přilehlé prostory. Byly obnoveny kabiny, navýšena kapacita šaten a přistavěna malá tělocvična se zázemím pro správce. Stadion je velmi vytížen po celý den až do pozdních večerních hodin. Atletický okruh hřiště využívá zároveň 15. základní škola Plzeň.

Stadion s trávníkem třetí generace byl otevřen v roce 2003. Od roku 2006 nese jméno slavného trenéra Josefa Žaloudka, který na 33. základní škole působil. Záměrem je sportoviště rozšířit a v budoucnu postavit fotbalové hřiště nebo multifunkční halu vzhledem k narůstajícímu počtu žáků se zájmem o florbal. Dalším cílem je rozvíjet tradici školy se sportovním zaměřením a spolupráci s významnými sportovními oddíly, jako je například FC Viktoria Plzeň.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …