Plzeň: Stadion disponuje jako první v ČR novým kamerovým systémem Panomera

30.09.2014 17:36

Otočné takzvané PTZ kamery na fotbalovém stadionu ve Štruncových sadech doplnil nový technologický systém Panomera. Jedná se o patentovanou multifokální senzorovou soustavu, která umožňuje sledovat rozsáhlé plochy ve velmi vysokém rozlišení z jednoho místa.

Plzeň: Stadion disponuje jako první v ČR novým kamerovým systémem Panomera
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Kamerový systém vybudovaný v minulých letech na stadionu pro zajištění bezpečnosti a přehled situace nejen vnitřního prostoru, ale také jeho zázemí a okolí, se ukázal jako nedostatečný. „Pokud kamera přiblíží například celý sektor hostů, obtížně se určuje pachatel incidentu. Úhel záběru je široký a v jednom obrazu kamery najdete mnoho detailů, ale jsou tak malé, že je nelze rozeznat,“ upřesňuje vedoucí odboru bezpečnosti a prevence kriminality magistrátu Aleš Průša.

V rámci programu prevence kriminality a na základě potřeb Policie České republiky moderní a efektivní technologii HD kamer Panomera pro městský stadion odbor bezpečnosti pořídil. „V reálném čase a při vysoké rychlosti pořídí tento systém až 30 snímků za sekundu. Technologie HD kamer Panomera byla vyvinuta speciálně pro komplexní videodohled rozhlehlých oblastí, jako jsou právě sportoviště, stadiony nebo velké parkovací plochy,“ dodává Průša.

Celkové náklady na pořízení nové technologie činily 4,4 milionu korun, z toho jeden milion korun čerpalo město v rámci projektu Plzeňský kraj – bezpečný kraj. Technologie HD kamer Panomera je zcela nová technologie značky Dallmeier a v České republice ji má nainstalovánu jen stadion ve Štruncových sadech.  Jak nový kamerový systém pracuje, se v pondělí 29. září přišli do Doosan Areny podívat primátor Martin Baxa a ekonomický náměstek Martin Zrzavecký.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…