Plzeň: Zástupci města s Českým červeným křížem ocenili dárce krve

28.05.2017 19:05

Dárci krve si ve středu 24. května převzali v Obřadní síni radnice ocenění za svoji nezištnou pomoc druhým. Celkem sedm zlatých křížů 3. třídy za 80 odběrů a 45 zlatých medailí za 40 odběrů si převzali ocenění z rukou primátora města Plzně Martina Zrzaveckého. Stříbrné medaile za 20 odběrů předal 73 dárcům krve ekonomický náměstek primátora Pavel Kotas.

Plzeň: Zástupci města s Českým červeným křížem ocenili dárce krve
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Dárcům krve též poděkovala Eliška Pourová, zástupkyně Transfuzního oddělení Fakultní nemocnice Plzeň, které má v současnosti ve svém registru necelých 11 000 aktivních dárců krve, jen dvě a půl procenta z tohoto počtu dosáhnou na 80 odběrů.

„Je pro mě velkou ctí v této krásné Obřadní síni ocenit tak statečné spoluobčany, jako jsou policisté, záchranáři a nyní vás dárce krve, kdy zcela nezištně pomáháte druhým a darujete tak vzácnou tekutinu, jakou je krev,“ poděkoval dárcům primátor Martin Zrzavecký.

Slavnostní okamžiky předávání ocenění doplnilo hudební vystoupení plzeňské skupiny Jen tak. Pro dobrovolné a bezplatné dárce krve jako úctu a poděkování za pomoc druhým schválila Rada města Plzně od 1. ledna 2016 nárok na bezplatnou přepravu městskou hromadnou dopravou pro držitele zlaté medaile prof. MUDr. Jana Janského. Nejvyšším oceněním je Plaketa Dar krve – dar života za 250 odběrů krve.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…