Plzeň hostila přední odborníky v oblasti pedagogiky a psychologie

18.10.2017 6:35

V Plzni se uskutečnila 10. října 2017 mezinárodní konference Budoucnost v rukách dětí/ Neformální vzdělávání jako nástroj sociální změny. Konference je putovní, po Plzni zamířila do Písku a do Prahy. Mezinárodní setkání zahájila náměstkyně primátora města Plzně pro oblast školství a sociálních věcí Eva Herinková.

Plzeň hostila přední odborníky v oblasti pedagogiky a psychologie
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Letošní ročník konference nesl název Budoucnost v rukách dětí s podtitulem Neformální vzdělávání jako nástroj sociální změny. Tématem byla spolupráce kulturních institucí se školami, které by měly žákům nabídnout muzea, science centra či galerie jako alternativní místa vzdělávání.

Konference měla za cíl nabídnout všem zájemcům příklady dobré praxe kolegů ze západní i východní Evropy, prohloubit si vědomosti o práci s dětmi v kulturní oblasti a získat praktické tipy pro vlastní činnost. Zájemci získali možnost zapojit se do mezinárodní sítě kulturních institucí pracujících s dětmi, ale také možnost získat partnery pro mezinárodní projekty.

Konference se koná v České republice v letošním roce poprvé. Jedná se o 11. ročník konference Hands On! International Association of Children in Museums, které sdružuje organizace ze 45 zemí světa, jejichž cílem je prezentovat mladým návštěvníkům muzea, galerie a science centra jako atraktivní a přátelská místa. Konference Hands On! se konají v evropských metropolích pod záštitou významných představitelů jednotlivých států, v roce 2013 konferenci ve Stockholmu osobně zahajovala švédská královna Silvie a loňskou jubilejní konferenci zahájila královna Máxima Nizozemská.

Mezinárodní konferenci v Plzni připravilo Západočeské muzeum v Plzni ve spolupráci se Sladovnou Písek a Asociací muzeí a galerií České republiky. Záštitu převzalo Ministerstvo kultury České republiky, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky a Plzeňský kraj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…