Plzeň podpoří pohybové aktivity

11.12.2023 7:29 | Tisková zpráva

Téměř půl milionem korun podpoří město sportovní akce a pohybové aktivity organizací, které působí na území Plzně. Na svém zasedání to odsouhlasila Rada města Plzně. Poskytnutí individuálních neinvestičních dotací z rozpočtu Odboru sportu Magistrátu města Plzně bude ještě schvalovat zastupitelstvo.

Plzeň podpoří pohybové aktivity
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

Dotaci ve výši 50 tisíc korun obdrží talentové centrum tance Storm Ballet na pokrytí nákladů na devátý benefiční galavečer Kouzlo Vánoc, který je komponovaným představením tance a zpěvu. „Hlavními účinkujícími jsou tanečníci Storm Ballet a děti pěveckého sboru „Jéčko“ a jejich hosté. Galavečer je vyvrcholením celoroční sbírky projektu Díky dětem, jehož garantem je Nadace 700 let města Plzně,“ informoval Tomáš Morávek, radní pro oblast podpory sportu, mládeže a tělovýchovy.

Dvěma sty tisíci podpoří město také sportovní klub Interobal Plzeň, který v Plzni na konci října pořádal v hale Lokomotiva Ligu mistrů. „Interobal se tam utkal s týmy z Bosny a Hercegoviny, Lotyšska Dánska. Liga mistrů je elitní soutěží futsalu organizovaná UEFA a jsou s ní spojeny i vysoké pořadatelské a finanční nároky. Je to pro hráče a samotný klub velký sportovní zážitek a já jsem moc rád, že kolo Ligy Mistrů mohli vidět diváci v Plzni,“ sdělil Tomáš Morávek.

Dotaci ve výši 200 tisíc korun dostane rovněž házenkářský klub Talent Plzeň při Bolevecké základní škole. „Finance poputují na turnaj Talenty pro budoucnost, který se koná první a druhý víkend v prosinci, kdy se do Plzně sjede na 250 házenkářů. Oceňuji především to, že klub myslí na svoji budoucnost a chce zapojovat odchovance týmu,“ doplnil radní.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

minimální mzda

Dobrý den, tvrdíte, že by měla existovat v EU shodná minimální mzda. Jaká by podle vás měla být? A kdo by ji měl garantovat? Protože asi ne každý zaměstnavatel u nás si může dovolit vyplácet stejné mzdy jako na západ od nás. A ta minimální mzda by se týkala všech zemí EU nebo jen těch, co mají Euro...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Projekt Živá půda pomáhá i v Jihlavě

22:09 Projekt Živá půda pomáhá i v Jihlavě

Bezplatně vytvořený návrh, který na základě terénního průzkumu, odborných zkušeností, veřejně dostup…