Plzeň zažije souboj atletických elit

09.09.2017 21:13

V neděli 10. září bude Atletický stadion města Plzně hostit Mistrovství České republiky družstev, na kterém se představí řada úspěšných reprezentantů včetně medailistů z letošních mezinárodních akcí. Tituly družstev budou obhajovat muži Dukly Praha a ženy USK Praha. Závody odstartují v 9:30, vítězové mistrovství budou známi v 18 hodin. Město Plzeň podpořilo akci dotací ve výši 200 tisíc korun.

Plzeň zažije souboj atletických elit
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Muži Dukly Prahy jsou historicky nejúspěšnějším týmem této soutěže s již 56 tituly. Dukla se bude muset obejít bez svých tradičních opor, Jakuba Vadlejcha, Jakuba Holuše nebo Tomáše Staňka. Na mistrovství v Plzni nebude naopak chybět bronzový medailista ze světového šampionátu v oštěpu Petr Frydrych. Velký bodový přísun může očekávat armádní oddíl z tyčkařského sektoru, kde nastoupí Jan Kudlička i Michal Balner. Ve sprintech bude hlavní oporou Dukly držitel čtyř národních rekordů a čtyř nejlepších českých výkonů v disciplínách Pavel Maslák.

Silný tým bude mít i Olymp Praha. Český rekordman Radek Juška se představí nejen v dálce, ale svému oddílu pomůže i v trojskokanském sektoru. Desetibojař Adam Sebastian Helcelet bude startovat na krátkých překážkách. V sestavě Olympu nebude chybět ani mistr Evropy do 22 let v desetiboji Jiří Sýkora. Nad krátkými ploty bude favoritem Petr Svoboda.

Mezi ženami bude jen těžko hledat přemožitele tým USK Praha. Sestava univerzitního týmu je plna velkých jmen. V tyčkařském sektoru se představí kompletní trio účastnic světového šampionátu v Londýně, Jiřina Ptáčníková, Romana Maláčová a Amálie Švábíková. Ve výšce by měly dominovat juniorská mistryně Evropy Michaela Hrubá a pátá z téhož závodu Lada Pejchalová. Hladkou čtvrtku poběží Denisa Rosolová. Eliška Klučinová bude sbírat cenné body v kouli a ve výšce. Další skvělou vícebojařkou v sestavě USK je Lucia Slaníčková. V běžeckých disciplínách se může pražský klub opřít o finalistky univerziády Lucii Sekanovou a Evu Krchovou. Plný bodový zisk se očekává od juniorské světové redordmanky z roku 2014 Anežky Drahotové.

Zajímavá jména figurují i na soupiskách ostatních týmů. Barvy pardubického oddílu bude hájit oštěpař Jaroslav Jílek. Za Vítkovice bude házet juniorská mistryně Evropy Nikol Tabačková a hlavní oporou ostravského klubu v běžeckých disciplínách je Simona Vrzalová. Také ženské družstvo Plzně má ve svých řadách juniorskou evropskou šampionku, kterou je kladivářka Kateřina Skypalová. Ženy Olympu Praha budou mít silné hlavně běžecké disciplíny, kde budou závodit Kristiina Mäki či Eva Vrabcová.

Další zajímavé informace najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …