Počet dobrovolníků narůstá. Jejich zástupci se sešli v Litoměřicích

26.06.2017 13:12

Zájem o dobrovolnickou činnost v posledních letech stoupá. Tato tendence se týká i Ústeckého kraje.

Počet dobrovolníků narůstá. Jejich zástupci se sešli v Litoměřicích
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

V Litoměřicích se proto uskutečnila prezentace této činnosti, při které si zástupci dobrovolnických organizací severu Čech vyměnili cenné zkušenosti a představili svou práci koordinátorům dobrovolníků. „Zástupci členských organizací se schází přibližně čtyřikrát ročně. Tentokrát jsme navštívili hospic sv. Štěpána, který je pro nás svou činností a péčí o dobrovolníky jakousi studnicí vědění. Jejich zkušenosti jsou velkým přínosem pro další dobrovolnická centra, kde dobrovolníci působí v nemocnicích následné péče či oddělení LDN,“ sdělila předsedkyně neformálního sdružení dobrovolnických center Ústeckého kraje Stanislava Hamáková a dodala, že Rada dobrovolnických center regionu Severozápad eviduje ročně okolo 700 aktivních dobrovolníků, kteří “věnují” přibližně 13 tisíc dobrovolnických hodin.

Proč být dobrovolníkem a jak?

Dobrovolníkem může být osoba starší 15 let, která chce bez nároku na odměnu věnovat svůj čas. Dobrovolnou činností můžeme pomoci dětem, seniorům, zdravotně postiženým, cizincům, atd. Zároveň se jedná o způsob, jak získat nové zkušenosti, vědomosti, posilnit sebedůvěru, neztratit či získat pracovní návyky, setkávat se s novými lidmi nebo mít pocit užitečnosti a vnitřního naplnění.

Kontakty a dobrovolnické příležitosti můžete najít na www.dobrovolnik.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…