Podpora Jiřímu Bradymu zazněla z hodonínské radnice

28.10.2016 16:38

Dvěma dopisy se vyjádřil starosta města Hodonína ke kauze neudělení státního vyznamenání Řádu T. G. Masaryka člověku, který přežil hrůzy holocaustu, Jiřímu Bradymu.

Podpora Jiřímu Bradymu zazněla z hodonínské radnice
Foto: wikipedia
Popisek: Hodonín

První z nich byl směřován na ministra kultury Daniela Hermana, který je synovcem Bradyho a v dané kauze neudělení vyznamenání by mělo právě být jeho setkání s Dalajlámou. Starosta Milan Lúčka se vyjadřuje nepochopením postojů některých politiků a uvědomuje si, že je to velkým morálním zklamáním právě pro samotného Jiřího Bradyho. V druhém dopise oceňuje rozhodnutí rektora olomoucké Univerzity Palackého, Jaroslava Millera: „Jsem hrdý na to, že moje alma mater má ve svém čele rektora, kterého si nesmírně vážím.

Člověka, který se nebojí projevit svůj nesouhlasný názor, člověka, který reaguje na dění ve společnosti, člověka, který je vzorem nejen pro studenty Univerzity Palackého v Olomouci. Je s podivem, že nositel Nobelovy ceny, člověk s vnitřní svobodou a poselstvím humanity, duchovní Dalajláma může v České republice způsobit tak rozdílné postoje. O to více oceňuji, že olomoucká univerzita hodlá, na rozdíl od Hradu, Jiřího Bradyho vyznamenáním ocenit.“  Závěrem všechny oslovené pozval do Hodonína, kde se 27. října uskuteční pietní akt k připomenutí Dne vzniku samostatného československého státu. „Je vidět, že demokracii a humanitu je třeba si neustále připomínat“, doplnil starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…