Pohořelice: Na vybudování dopravního hřiště půjde milion korun

26.06.2016 16:39

Podporu pro celkem tři projekty spojené se stávajícími či plánovanými dopravními hřišti schválili 23. června zastupitelé Jihomoravského kraje. Nové hřiště díky příspěvku kraje vznikne v Pohořelicích. Hřiště v Blansku a Břeclavi získají sklady, učebnu nebo třeba sociální zázemí. Dohromady kraj podpoří projekty částkou dva a čtvrt milionu korun.

Pohořelice: Na vybudování dopravního hřiště půjde milion korun
Foto: pohorelice.cz
Popisek: Pohořelice

„Kraj vznik dopravních hřišť podporuje dlouhodobě. Naším cílem je, aby v každé obci s rozšířenou působností jedno takové hřiště bylo. Úplně nové začnou stavět v Pohořelicích na ulici Dlouhá. V počáteční etapě město hřiště oplotí a zbuduje jeho první část, která bude zahrnovat světelnou křižovatku i s chodníky a přechody pro chodce. Součástí bude i oddechové hřiště pro děti,“ popsal náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro dopravu a majetek Roman Hanák s tím, že kraj na projekt přispěje milion korun.

Půl milionem korun podpořil kraj v loňském roce i rekonstrukci blanenského dopravního hřiště. „Dalšího půl milionu přispějeme z krajského rozpočtu letos. Peníze poslouží na výstavbu pěti montovaných modulů, ve kterých se budou skladovat jízdní kola, přenosné značky, překážky a další vybavení pro výuku,“ uvedl Hanák.

Nové zázemí hřiště v Břeclavi díky dotaci

Nové zázemí dostane díky dotaci i dopravní hřiště v Břeclavi, které město s podporou kraje zbudovalo mezi lety 2013 a 2014. „Tentokrát se jedná o výstavbu učebny, skladu a sociálního zařízení, díky kterému bude moci hřiště komplexně sloužit svému účelu a přímo na místě bude možné vyučovat nejen praxi, ale i teorii. Kraj přispěje 750 tisíc korun,“ dodal náměstek hejtmana.

Dotacemi na hřiště ale podpora Jihomoravského kraje pro dopravní výchovu neskončí. Na svém dnešním zasedání schválili zastupitelé i příspěvek ve výši 250 tisíc korun na obnovu vybavení mobilní učebny Centra AMAVET. „Jedná se o pořízení dataprojektoru a jedenácti notebooků, z nichž 10 bude určeno přímo pro práci dětí a jeden využije lektor,“ uzavřel Hanák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litomyšl: Experimentovat při vaření rozhodně zakázáno není

19:06 Litomyšl: Experimentovat při vaření rozhodně zakázáno není

Také v letošním roce, který je obrazně řečeno zalitý Smetanou, chceme uctít památku M. D. Rettigové,…