Polička na Hrad!

05.01.2015 15:44

Národní památkový ústav a Správa Pražského hradu připravily v Jízdárně Pražského hradu výstavu „Hrady a zámky objevované a opěvované“ (do 15. 3. 2015).

Polička na Hrad!
Foto: wikipedia
Popisek: Polička.

Město Polička na tuto výstavu zapůjčilo kolekci obrazů mj. „Zahradní hostina Hohenemsů roku 1578“ (nejrozsáhlejší renesanční portrét v ČR, v délce 5,5 m, s 54 osobami) a „Rytířský turnaj ve Vatikánu roku 1565“. Kurátor výstavy se o obrazu hostiny vyjádřil: „Je to monument, váš obraz bude velkou ozdobou výstavy.“

„Vydán je i katalog, reprodukující naše obrazy. Celá tato prestižní akce mimořádně prospěje propagaci Poličky i jejich uměleckých sbírek. Pražané, turisté z celé republiky i zahraniční hosté se tak opět dozví o našem městě. Výstava představuje 600 špičkových exponátů z celé republiky – za pozornost stojí, že 5 z nich je z Poličky, 1 z muzea Moravská Třebová a jinak ze širokého okolí žádný (ani ze zámku UNESCO Litomyšl, ani z krajského muzea v Pardubicích),“ komentuje účast Poličky na výstavě ředitel muzea David Junek.

Navštivte i vy výstavu, kde na pozvánce stojí: „Správa Pražského hradu Vás zve na výstavu, jež Vám hrdostí zvedne bradu“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: policka.org

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…