Prachatice: Charita nezůstává pozadu

11.12.2018 18:16

Zima je tady. Mrazy udeřily a lidé bez domova opět strádají na ulicích. Charita Česká republika pro ně zřizuje síť ubytoven (jedna z nich je i v Záblatí u Prachatic). Charita apeluje, aby lidé nebyli lhostejní a zapojili se do pomoci lidem bez domova.

Prachatice: Charita nezůstává pozadu
Foto: old.onlinemodule.eu
Popisek: Prachatice

Azylové domy poskytují okamžitou pomoc v podobě teplého pokrmu a noclehu. Pokud se volných lůžek nedostává, nabízejí Charity alespoň možnost přečkat noc na tzv. teplé resp. suché židli – to znamená, že se lidé z ulice mohou uchýlit do místnosti se sociálním zařízením, kde většinou dostanou i polévku nebo čaj na zahřátí a přečkají to nejhorší.

V tomto období jde o intenzivní spolupráci Charity a Městské policie. Charita prosí také veřejnost, aby lidé o zařízeních pro lidi bez domova ve svém okolí věděli.

Pomoci můžeme všichni

Pomoc a zázemí mohou lidé bez domova vyhledat např. v AZYLOVÉM DOMĚ SV. PETRA V ZÁBLATÍ U PRACHATIC. „Přes zimní období jsme příchozím jednotlivcům připraveni poskytnout potraviny, nápoje, teplé oblečení a přečkání noci ve společenské místnosti. Při větší poptávce spolupracujeme s ostatními azylovými domy, noclehárnami a se sociálním odborem města Prachatice. Případné další aktivity uskutečníme v závislosti na vzniklé situaci a potřebách příchozích,“ říká k aktuální situaci vedoucí domu Pavel Pešek z Farní charity Prachatice.

Nevíte si rady, potřebujete pro někoho pomoc? obraťte se na Farní charitu Prachatice – řediltelka Jana Schwarzová, 388 328 226, mobil: 731 604 442, e-mail ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…