Prachatice: Lávka pro pěší přes Pivovarskou byla slavnostně otevřena

06.09.2010 9:23

Slavnostním přestřižením pásky byla otevřena veřejnosti lávka pro pěší a zároveň byl spuštěn provoz v ulici Pivovarská.

Prachatice: Lávka pro pěší přes Pivovarskou byla slavnostně otevřena

Na záhájení provozu dne 31.8.2010 od 14:00 hodin bylo přítomno celé vedení města, zastupitelé, zástupci generálního dodavatele Strabag, a.s., zpracovatelé projektu Pontex, s.r.o. a také autor návrhu Ing. arch. Jakub Nepustil.

Stavba byla zahájena 6.4.2010 a dokončena v úterý 31.8.2010 (trvala celkem 148 dnů). Celková cena stavby činí 11,4 mil. Kč z toho dotace je 6 mil. Kč. Délka lávky je 49,41 m, šířka 2,5, m a výška 5,95 m. 

Stavba lávky pro pěší vyřešila bezbariérové překonání silnice 3. třídy a propojení panelového sídliště s obytnou částí areálu bývalých kasáren. Místo stavby, její tvar i použitá konstrukce byly zvoleny po podrobné analýze všech nároků, které jsou s lávkou spojeny. Mezi zohledňovaná kritéria patřila mj. podjezdná výška pro vozidla HZS, možnosti zimní údržby a především ideální propojení vycházející z potřeb chodců, kterým má lávka sloužit. Celé řešení zapadá do koncepce Prachatice - město bez bariér a splňuje nejnovější kritéria pro bezbariérové komunikace. Na dokončenou stavbu naváží v podzimních měsících sadové úpravy, které jsou kooperovány s projektem regenerace panelového sídliště. Zahájení provozu na lávce umožnilo odstranění provizorního ocelového schodiště a příslušného přechodu pro chodce. Mimo to, že se podařilo odstranit jedno dopravně nebezpečné místo, získaly Prachatice novostavbu, která se právem může označovat za představitele architektury počátku 21. století.

Dále čtěte:
Zahájena výstavba II. etapy cyklostezky v Prachaticích

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kraj-jihocesky.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

7:37 Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

Se začátkem právě zahájené nové turistické sezony přichází město Litoměřice s novinkou, jež má ambic…