Prachatice: Sebeobrana pro seniory

22.10.2017 10:41

Bezpečně doma i v obci, aneb Lze se úspěšně bránit v každém věku. Školení proběhne 23. října 2017.

Prachatice: Sebeobrana pro seniory
Foto: old.onlinemodule.eu
Popisek: Prachatice

Město Prachatice realizuje projekt v rámci prevence kriminality na rok 2017 podpořený Jihočeským krajem. K dílčímu projektu Lze se úspěšně bránit v každém věku – sebeobrana pro seniory si vybralo Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory o. p. s.

Jak uvedla Hana Vlasáková, vedoucí prachatického pracoviště, realizátorka projektu: „Seminář chceme uskutečnit, protože obtěžování seniorů a útoků na seniory přibývá, a i když mají k dispozici prostředky na sebeobranu, neumí je použít. Sice máme všichni představu, že se holí dokážou ubránit, ale pokud se jedná o nečekaný konflikt se silnějším agresorem, tak nejsou připraveni a holí maximálně jednou útočníka praští a pak jim dojdou síly nebo jim hůl upadne. Senioři jsou často obětí zlodějů a napadení, protože svým nezodpovědným chováním pachatele lákají.“

Lektorem bude zkušený policejní instruktor Ing. Martin Hermann, se kterým Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory, o.p.s., již spolupracuje v rámci sebeobrany sociálních pracovníků.

Školící akce se uskuteční v prostorách Komunitního centra zdravotně postižených a seniorů, SNP 559, Prachatice. Akce bude rozdělená na dvě části.

Akce se uskuteční 23. října od 15:00 do 19:00 v Komunitním centru pro zdravotně postižené a seniory, SNP 559, 383 01 Prachatice.
V případě zájmu se lze přihlásit na telefonním čísle: 388 316 009.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…