Praha 1: Malostranskou besedou znělo svižné blues

17.02.2017 9:17

Bluesové odpoledne uspořádaly v Malostranské besedě pro své seniory Městská část Praha 1 a její Středisko sociálních služeb. Role hudebního hosta dalšího odpoledne v rámci cyklu „Setkání s kulturou“ se ujala legendární jazzová kapela Steamboat Stompers.

Praha 1: Malostranskou besedou znělo svižné blues
Foto: praha.eu
Popisek: Úřad Městské části Praha 1

„Malostranská beseda a skvělé blues k sobě vždycky neodmyslitelně patřily, a tak jsem velmi rád, že naše pozvání přijali muzikanti ze Steamboat Stompers. Skvělý je také plný sál, který na ně čekal,“ uvedl radní Prahy 1 pro kulturu a hlavní hostitel Filip Kračman.

„Máme velkou radost, že je naše městská část k seniorům dlouhodobě tak vstřícná, a že proto pro ně můžeme připravovat širokou nabídku aktivit a akcí, o které je navíc velký zájem. Příkladem je určitě cyklus ´Setkání s kulturou´, který pokaždé zaplní sál Malostranské besedy. Těší nás také, že mezi návštěvníky aktivit Střediska sociálních služeb přibývá osob se zdravotním postižením, protože naše projekty a akce jsou zaměřeny samozřejmě i na ně, a je dobře, že si nacházejí cestu mezi nás,“ ocenila ředitelka Střediska sociálních služeb Praha 1 Helena Čelišová.

Hudební skupina Steamboat Stompers vznikla v roce 1968 z několika amatérských hudebníků, které spojoval společný zájem o aktivní interpretaci tradičního jazzu, a hned zpočátku si získala poměrně širokou posluchačskou základnu. Přispěl k tomu zejména originální přístup ke zpracování notoricky známých jazzových témat interpretovaných muzikanty z New Orleans v první polovině minulého století a humorná nadsázka umocňovaná neopakovatelným vokálním projevem Antonína „Tonyho“ Brycha.

Dlouholetý koníček hudebníků našel brzy uplatnění při koncertních vystoupeních kapely v různých klubech, zejména pak těch studentských. V krátké době od svého vzniku skupina účinkovala prakticky již na všech jazzových festivalech pořádaných v tehdejším Československu a úspěšně absolvovala řadu jazzových festivalů v Evropě. Účinkovala ve většině evropských zemí a zúčastnila se dixielandového festivalu v americkém San Diegu. Mezi její příznivce patří veškeré věkové kategorie diváků.

Další informace: www.socialnisluzby-praha1.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

10:28 Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

Skluzavka a balanční lávka. To jsou dva nové herní prvky, které zpestří dětem procházku po Špitálské…