Praha 1: Národní během léta projde dlouho plánovanou rekonstrukcí

22.06.2017 17:45

Koncem minulého týdne byla spuštěna dlouho plánovaná rekonstrukce ulice Národní. Zahájená rekonstrukce navazuje na první etapu, kdy došlo k úpravě chodníků v úseku od Národního divadla po ulici Karolíny Světlé a k přebudování tramvajové zastávky Narodní divadlo. V rámci druhé etapy bude nyní rekonstruován úsek od ulice Karolíny Světlé po ulici Spálená.

Praha 1: Národní během léta projde dlouho plánovanou rekonstrukcí
Foto: praha.eu
Popisek: Úřad Městské části Praha 1

Současná rekonstrukce byla zahájena 16. června a trvat by měla nejpozději do poloviny listopadu. Předmětem rekonstrukce je rozšíření chodníků pro větší pohodlí a bezpečnost chodců, jednoznačné směrové vymezení vozovek vedoucí ke zvýšení bezpečnosti provozu a nahrazení současných parkovacích pruhů zálivy pro parkování. Rekonstrukce se dotkne také ulic kolmých na ulici Národní, které budou nyní nově disponovat výškově upravenými přechody pro bezpečný a snadný přechod chodců.

Ulice Národní také během rekonstrukce rozkvete, plánováno je zasazení zeleně na severní straně ulice. Největší objem stavebních prací a dopravních omezení proběhne během letních prázdnin, kdy je snížena intenzita tramvajového provozu i automobilové dopravy. Automobilový provoz bude v této době veden po tramvajových pásech.

Po dokončení druhé etapy je plánována i etapa třetí, která bude řešit úsek od ulice Spálené po Jungmannovo náměstí. „O tuto rekonstrukci usilujeme již několik let a součastí těchto prací bude díky vybudování kruhového objezdu na konci ulice i zobousměrnění ulice Národní tak, aby bylo zamezeno zbytným a občany kritizovaným průjezdům ulicemi Perlova, Uhelný trh, Skořepka a Na Perštýně. Zároveň by se nám podařilo i snadněji regulovat parkování v ulici Rytířská,“ říká místostarosta pro dopravu Richard Bureš.

Rekonstrukce v číslech:

Délka řešeného úseku je 200 m

Položeno bude 2 140 m2 mozaiky na chodnících

Parkovací zálivy budou tvořeny velkou kostkou a vznikne 40 parkovacích míst

Předpokládaný počet stromů, konkrétně se bude jednat o Lípu stříbrnou, bude 11

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…