Praha 11: Dobrovolní hasiči převzali od města novou cisternu

23.05.2018 20:38

Cisternovou automobilovou stříkačku CAS 30 SCANIA včera večer slavnostně převzala jednotka Sboru dobrovolných hasičů Prahy 11. Na půdě hasičské zbrojnice na Chodově nový přírůstek do technického parku předal Libor Hadrava, pražský radní pro bezpečnost a prevenci kriminality.

Praha 11: Dobrovolní hasiči převzali od města novou cisternu
Foto: Praha 11
Popisek: Radnice Prahy 11

„Pokud vím, tak v rámci Prahy funguje celkem 35 jednotek dobrovolných hasičů. A pro obyvatele svých městských částí dělají tito muži a ženy maximum. Stali se rovněž tak i nedílnou součástí Integrovaného záchranného systému hlavního města Prahy. Pravidelně vyráží nejenom k požárům, ale i k nehodám a dalším mimořádným událostem. Dobrovolní hasiči právě z Prahy 11 se podíleli i na zásahu a likvidaci nedávného vážného požáru haly v Hostivaři. Proto se snažím zasazovat o to, aby i oni disponovali co nejkvalitnější technikou,“ uvedl radní Hadrava.

Cisternová automobilová stříkačka CAS 30 SCANIA je zásahový požární automobil těžké hmotnostní třídy, schopný provozu na všech komunikacích a částečně i mimo ně. Provádět s ním je možné zásahy při záchraně lidských životů a ochraně majetku, omezení škod na životním prostředí a při mimořádných událostech a živelných pohromách. Pro všechny tyto účely je vozidlo se šestimístnou kabinou vybaveno potřebným požárním příslušenstvím a prostředky. Ve své kategorii patří současně mezi technickou špičku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Jak je to ve skutečnosti s daní z nemovitosti?

16:31 Jihlava: Jak je to ve skutečnosti s daní z nemovitosti?

Od roku 2009 s daní z nemovitých věcí městské zastupitelstvo nehýbalo. K částečnému navýšení se odho…