Praha 13: Soutěž elektromobilů Tichá cesta 2017 odstartuje tento čtvrtek

18.09.2017 16:48

V rámci Evropského týdne mobility proběhne jedinečná silniční soutěž elektromobilů a plug-in hybridů - Tichá cesta 2017. Akci pořádá ve čtvrtek 21. září městská část Praha 13 společně s Asociací elektromobilového průmyslu.

Praha 13: Soutěž elektromobilů Tichá cesta 2017 odstartuje tento čtvrtek
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 13

Samotná soutěž je rozdělena na dvě části. V 10.00 odstartuje na Slunečním náměstí před radnicí Prahy 13 první část pro posádky v elektromobilech a plug-in hybridech. Cílem bude projet kontrolní body – nabíjecí stanice na území Prahy za daných podmínek, které posádka dostane před startem. Pro tuto část bude určen časový úsek 2 až 3 hodiny. V některých kontrolních bodech na posádky čekají jednoduché úkoly.
Paralelně bude probíhat druhá část soutěže zaměřená na žáky škol Prahy 13. Ti dostanou k řešení několik úkolů z oblasti elektromobility.

Soutěže se mohou zúčastnit jen elektromobily a plug-in hybridní vozidla, která jsou přihlášena k běžnému provozu a svou výbavou odpovídají platným předpisům. Musí to být vozidla poháněná pouze elektricky, u nichž je energie k pohonu uchovávána v bateriích (tzv. elektromobily) nebo tzv. plug-in hybridy.

V průběhu závodu se bude konat prezentace soutěžních vozidel, firem a organizací působících v oblasti elektromobilního ptůmyslu. Chybět nebude ani občerstvení a hudba.

Více informací o závodě najdete ZDE. Hlavním partnerem závodu je PRE, a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

22:28 Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

Přednáška zaměřená na ochranu před digitálními útoky se uskuteční v kině Dukla Jihlava ve středu 29.…