Praha 15: Uznávaný astrofyzik Jiří Grygar navštívil radnici

20.04.2016 10:05

Mezinárodně uznávaného astrofyzika RNDr. Jiřího Grygara, CSc., který nedávno oslavil 80. narozeniny, přijal ve své kanceláři starosta MČ Praha 15 Milan Wenzl společně s dalšími radními.

Praha 15: Uznávaný astrofyzik Jiří Grygar navštívil radnici
Foto: praha15.cz
Popisek: Úřad Městské části Praha 15

Jiří Grygar je velmi váženým čestným občanem patnácté městské části. Všechny přítomné okouzlil vyhledávaný vysokoškolský profesor a dlouholetý předseda České astronomické společnosti svým barvitým vyprávěním o životě plném stěhování, cestování, aktivní zálibě v cyklistice i tvorbě populárně-vědeckých televizních pořadů.Jiří Grygar se celý život věnuje popularizaci astronomie a příbuzných oborů fyziky.

Publikoval více než 200 odborných prací. Je autorem, spoluautorem a přispěvatelem mnoha rozhlasových a televizních vzdělávacích pořadů. Je nositelem řady významných cen za popularizaci vědy a několika literárních ocenění. Na jeho počest  a za přispění ke znalostem o meteorech, kometách a proměnných hvězdách byla pojmenována planetka č. 3336 „Grygar“. Pro občany Prahy 15 a žáky ZŠ pořádá přednášky.Během svého života se často stěhoval, žil mimo jiné v Opavě a Ostravě, většinu svého života ale strávil v pražské Hostivaři. Navíc, jak zdůraznil i na setkání na radnici, patnáctá pražská městská část je mu velmi blízká a pokládá ji za jednu z nejhezčích částí Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…