Praha 15: ZŠ Nad Přehradou zahájila putovní výstavu Karel IV. – Život otce vlasti

17.02.2016 9:16

Vernisáží byla v pondělí 15. února zahájena na chodbách Základní školy Nad Přehradou putovní výstava Karel IV. – Život otce vlasti. Tu slavnostně otevřela ředitelka školy Mgr. Anna Běhunková a zástupkyně starosty MČ Praha 15 Bc. Jitka Kolářová.

Praha 15: ZŠ Nad Přehradou zahájila putovní výstavu Karel IV. – Život otce vlasti
Foto: praha15.cz
Popisek: Úřad Městské části Praha 15

K vidění je zde řada zajímavostí ze života největšího českého panovníka v dějinách. Ty doplňují exponáty, které vyrobili sami žáci pod vedením svých vyučujících a vychovatelek. Během vernisáže zazněla i dobová hudba v podání uměleckého souboru Ars Cameralis a o jednom odhaleném tajemství, které se týkalo zranění Karla IV., informovala žádaná průvodkyně, bývalá učitelka ZŠ Nad Přehradou, Mgr. Dana Kratochvílová.

„Musím přiznat, že když jsme výstavu připravovali, zdaleka jsme netušili, jak moc povedená bude a jak moc to všechny, tedy jak dospělé, tak děti, bude bavit. Výsledek je skutečně chvályhodný.  Jsem hrdá na to, jak skvělí kolegové, ale i žáci na naší škole jsou,“ uvedla k výstavě ředitelka školy.

ZŠ Nad Přehradou je členem sítě Přidružených škol UNESCO, což v děkovném dopise starostovi MČ Praha 15 Milanu Wenzlovi ocenilo i Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR. V celé republice se tímto titulem pyšní pouze 50 škol, z čehož na území Prahy jsou celkem dvě.

Vybrané školy musí splňovat řadu kritérií, pracovat na projektech, které se váží k tématům vyhlášeným UNESCO a každý rok přidělený certifikát obhajovat. ZŠ Nad Přehradou přísná kritéria naplňuje od roku 2005, certifikát z Paříže obdržela v roce 2010. Nosnými tématy Charty škol UNESCO jsou globální problémy světa, lidská práva, kulturní dědictví a multikulturalismus a životní prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…