Praha 15 a Satalice získají 64 milionů korun na rozvoj dostupného bydlení

16.09.2017 8:39

Fond rozvoje dostupného bydlení na území hl. m. Prahy poskytne městským částem Praha 15 a Praha – Satalice dotaci v celkové výši 64 391 000 Kč. Příslušný tisk Zastupitelstvu hl. m. Prahy předložil radní pro oblast zdravotnictví a bydlení Radek Lacko.

Praha 15 a Satalice získají 64 milionů korun na rozvoj dostupného bydlení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

„Ve Fondu rozvoje dostupného bydlení hlavního města Prahy je aktuálně k dispozici přes 2 miliardy korun. Prostředky je možno použít na výstavbu dostupného bydlení, dále na údržbu a opravy vytipovaných bytových domů. K dnešnímu dni požádalo o dotaci z Fondu čtrnáct městských částí. Naším společným cílem je pomoci nemocným, hendikepovaným a jinak znevýhodněným spoluobčanům, seniorům, mladým rodinám a matkám samoživitelkám. Aktuálně jsme schválili dotace v celkové výši 64 milionů korun na podporu dostupného bydlení v Praze 15 a v Satalicích,“ upřesnil radní Radek Lacko.

Městská část Praha 15 požádala o dotaci z Fondu ve výši 23 000 000 Kč pro řešení celkové modernizace dvouletkového domu. Zejména se jedná o provedení izolací proti zemní vlhkosti, kompletního zateplení obvodového pláště, nové rozvody vody, kanalizace, elektroinstalace a topení včetně instalace kotlů v jednotlivých bytech, výstavbu čtyřech nových bytových jednotek a provedení nové střešní krytiny. Stávající stav objektů je v havarijním stavu. Městská část Praha 15 dále požádala o dotaci z Fondu ve výši 30 000 000 Kč na výstavbu nového bytového objektu v ulici Na Plískavě. Výstavbou budou pořízeny nové malometrážní byty. Obě požadované částky budou čerpány průběžně v letech 2017 - 2018.

Městská část Praha - Satalice požádala o dotaci z Fondu ve výši 11 391 000 Kč na výstavbu bytů v rámci revitalizace areálu statku na základě objemové studie zpracované v roce 2015. Byty jsou projektovány jako malometrážní a budou pronajímány za podporované nájemné 60 Kč/ m2/měsíc. Součástí rekonstrukce bude vybudování čtyř parkovacích stání v blízkosti budovy. Byty budou sloužit výhradně občanům v nevýhodné zdravotní, sociální či rodinné situaci, případně seniorům. Požadovaná částka bude čerpána průběžně v letech 2017 - 2018.

Městská část Praha 20 požádala o dotaci na výstavbu denního stacionáře pro seniory, který by sloužil seniorům trpícím nějakou formou demence, a kteří již nemohou být ponecháni ve svém domácím prostředí bez dozoru. Tento typ služby umožní rodině, ve které senior žije, zachovat běžný chod domácnosti a seniora „svěřit“ po dobu své nepřítomnosti v domácnosti do tohoto typu sociálního zařízení. Projekt Městské části Praha 20 bude předložen až na základě platného stavebního povolení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…