Praha 2: Chytrá dvojka chce pomáhat seniorům a rodinám s dětmi

10.12.2017 19:02

Městská část Praha 2 připravila několik novinek v sociální oblasti, zaměřených na pomoc nejstarší a nejmladší skupině obyvatel. Projekt Chytrá dvojka přináší prostřednictvím moderních technologií nové služby seniorům a rodinám s malými dětmi. Iniciovala ho a stojí za ním místostarostka Prahy 2 Alexandra Udženija.

Praha 2: Chytrá dvojka chce pomáhat seniorům a rodinám s dětmi
Foto: Praha 2
Popisek: Prezentace projektu Chytrá dvojka

Pro městskou část Praha 2 je závěr roku významným milníkem. Jako první se pouští do využití myšlenky „Smart City“, což je uplatňování nejmodernějších technologií v městské infrastruktuře, také v sociální oblasti. V současné době radnice rozjíždí čtyři unikátní projekty, jejichž cílem je přinést seniorům a rodinám s dětmi zcela nové služby.

Jedním z nich je „Vzdělání dvojky“, navazující na stávající kurzy klubu Dvojka pro seniory. Dříve narození se tak budou moci seznámit se základy práce na počítači, tabletu či jiném moderním zařízení. Nejen pro seniory připravila městská část Praha 2 další projekt – „SMS dvojky“. Prostřednictvím této služby budou zájemcům bezplatně zasílány SMS zprávy s důležitými a zajímavými informacemi dle jejich vlastní volby. Pro rodiny s malými dětmi chystá Praha 2 projekt mapování míst vstřícných k dětem. Ta lidé najdou pod označením „Děti vítány“. Vzniká také dobročinný nadační fond „Dvojka srdcem“, jehož smyslem je nasměrovat místní donátory k lidem, kteří momentálně potřebují pomoc, a posílit tak pocit sounáležitosti obyvatel městské části.

„Dnes je velmi populární mluvit o takzvaném Smart City, ale málokdo ví, co se za tím skrývá. U nás na dvojce rovnou pracujeme na tom, aby našim obyvatelům takové Chytré město sloužilo. Proto jsme se pustili do projektů, které přinesou úplně nové služby pro seniory, rodiče s dětmi a vlastně celé rodiny. Je to velká výzva spojit moderní technologie s lidskou sounáležitostí. A také jedinečná možnost, jak usnadnit život obyvatelům dvojky,“ uvedla místostarostka Alexandra Udženija.

Aktuality k jednotlivým projektům jsou k dispozici na webových stránkách městské části Praha 2 www.praha2.cz/Chytra-dvojka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…