Praha 2: Vinobraní na Grébovce chce zdolat český rekord v počtu tanečníků na jednom místě

18.09.2019 15:36

Vinobraní na Grébovce si za svou třináctiletou existenci získalo pověst jedné z největších událostí podzimní Prahy. Letos se koná 20. a 21. září na tradičním místě v Havlíčkových sadech (Grébovce), o den dříve na náměstí Míru. Hvězdou letošního vinobraní bude rocková skupina Support Lesbiens.

Praha 2: Vinobraní na Grébovce chce zdolat český rekord v počtu tanečníků na jednom místě
Foto: Praha2.cz
Popisek: Praha 2

Kromě několika koncertů zdarma a nabídky desítek stánků s víny, burčákem a gastronomickými specialitami zpestří 13. Vinobraní na Grébovce různá taneční vystoupení. Budou probíhat po oba dny na hlavním i vedlejších pódiích a také mimo ně.

„Motto letošního vinobraní zní Roztančená dvojka. Každý rok přicházíme s něčím novým a tentokrát chceme zdůraznit, že hudba, víno a tanec patří odjakživa k sobě. Letošní novinkou bude pokus o zdolání českého rekordu v počtu tanečníků na jednom místě. Jestli se po dobu jedné minuty na ploše s vyobrazenou dvojkou zapojí do tance víc než 232 návštěvníků Grébovky, pokoříme zápis v České knize rekordů a letošní vinobraní tak vstoupí do historie,“ uvedla starostka Jana Černochová, která spolu s dalšími radními Prahy 2 oficiálně zahájí letošní vinobraní 21. září v Havlíčkových sadech ve 14:20 hodin.

Tradice pražských vinic je dodnes živá

Vinobraní na Grébovce si návštěvníci zvykli prožívat jako celodenní piknik s posezením na trávě a se sklenkou dobrého vína či burčáku, třeba právě z místní historické vinice. Tentokrát budou moci vybírat z nabídky 76 stánků, z nichž 30 bude prodávat burčák a tichá vína. Představí se jak tradiční česká a moravská vinařství, tak i ta menší nebo rodinná. Návštěvníci tak budou moci ochutnat produkci známých vinařů, např. vinařství Vajbar, vinařství Čech a vinařství Krist, a srovnat ji s produkty malého rodinného vinařství Neckářovi, které se v Grébovce objeví úplně poprvé, vinařství Dufek či vinařství Hrozínek z jihomoravské obce Hlohovec.

Česká vína budou k dostání v umělé jeskyni grotta, kde vyroste vinařské městečko. Gastronomické speciality italské, španělské, francouzské i japonské kuchyně bude nabízet 9 stánků, dalších 14 bude předvádět nebo prodávat lidovou řemeslnou tvorbu. K dostání budou zmrzlinové speciality, francouzské palačinky, bio potraviny, kachní speciality i čerstvá pražená káva. Vinobraní na Grébovce je akcí pro celou rodinu, takže nezapomíná ani na děti. Pro ty bude připraven v dolní části parku speciální program včetně tvůrčích dílen a malování na obličej. Vinobraní na Grébovce každoročně dokazuje, že tradice pražských vinic, jak ji založil ve středověku Karel IV., je dodnes živá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Jak je to ve skutečnosti s daní z nemovitosti?

16:31 Jihlava: Jak je to ve skutečnosti s daní z nemovitosti?

Od roku 2009 s daní z nemovitých věcí městské zastupitelstvo nehýbalo. K částečnému navýšení se odho…