Praha 2 podpořila profesionální hasiče

07.06.2016 16:19

Jana Černochová spolu s místostarostou Martinem Víškem počátkem května navštívili sídlo Hasičského záchranného sboru v Sokolské ulici.

Praha 2 podpořila profesionální hasiče
Foto: mcpraha2.cz
Popisek: Karlovo náměstí v Praze

Byli přítomni slavnostnímu předání pěti nových hasičských uniforem, jež HZS věnovala vinohradská firma INSET. Při hodinovém setkání hovořila starostka s ředitelem pražského sboru, brigádním generálem Ing. Romanem Hlinovským, nejen o tom, jak důležité jsou pro hasiče nové uniformy, ale obecně o těžkostech, s nimiž se musejí potýkat profesionální hasiči.

Tedy ti, kdo obětavě zasahují při nejrůznějších záchranných akcích ve specifickém prostředí velkoměsta. Například vozový park je dvacet let starý, výškové žebříky rozbité, pražští hasiči mají pouze jeden zásahový oděv, na rozdíl od kolegů v ostatních krajích, kteří disponují oděvy dvěma na střídání… Po hodinovém jednání za účasti dalších představitelů HZS a samozřejmě donátorské firmy se starostka spolu s místostarostou Víškem a se členy bezpečnostní komise Prahy 2 vydala na prohlídku hasičských vozů. Absolvovala i výjezd na plošině do výše 35 metrů. „Představa, že ještě v tom těžkém obleku přeskočím na římsu, nebo se vykláním z plošiny, držím hadici a hasím, ve mně vyvolávala děs... Díky za příležitost nahlédnout do těžké práce, kdy na rychlém rozhodnutí hasičů závisí naše životy,“ řekla po prohlídce.

Jana Černochová vyslovila pražským hasičům nejen uznání a poděkování, ale také přislíbila podporu, jak z pozice starostky městské části, kde ústředí HZS sídlí, tak z pozice pražské poslankyně a členky výboru pro bezpečnost.

A protože Praha 2 své sliby plní, již na zastupitelstvo konané 30. května byl předložen návrh na koupi pěti hasičských obleků. Tento návrh byl zastupiteli přijat a HZS tak obdrží dalších pět oděvů, tentokrát přímo od městské části.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…