Praha 2 podporuje zaměstnané rodiče, postaví jim jesle

22.09.2016 7:30

V Praze 2 vzniknou nové jesle pro děti do tří let. Projekt bude částečně financovat městská část sama, část peněz chce získat z dotací. Zastupitelé na svém dnešním zasedání souhlasili s tím, že městská část bude žádat o finanční podporu z operačního programu Praha – Pól růstu ČR, jehož prostřednictvím hlavní město Praha přerozděluje peníze z evropských fondů jednotlivým žadatelům.

Praha 2 podporuje zaměstnané rodiče, postaví jim jesle
Foto: mcpraha2.cz
Popisek: Karlovo náměstí v Praze

Na území Prahy 2 provozuje městská část dosud pouze jedny jesle v Londýnské 16 pod hlavičkou Centra sociálních služeb Praha 2. Nové jesle mají vzniknout na adrese Na Rybníčku, Ječná 29/529 v domě ve vnitrobloku, v němž bude provedena rekonstrukce vnitřních prostor, přistavěn další objekt a upraví se venkovní prostory.

Městská část se tak snaží vyjít vstříc potřebám zaměstnaných rodičů s malými dětmi. Zájem rodičů o umístění dítěte do jeslí každoročně převyšuje kapacity zařízení, která jsou v Praze 2 k dispozici. „ Naše městská část provozuje jen jedny jesle a společně se sedmi soukromými zařízeními jsou kapacitně nedostatečné. Rádi bychom vyšli vstříc mladým rodinám, aby se rodiče nemuseli rozhodovat mezi kariérou a rodičovskou rolí či dovolenou. Nové jesle budou mít kvalifikovaný personál a vlastní hřiště, což přispěje k vysokému standardu nabízených služeb,“ upřesňuje místostarostka Alexandra Udženija, v jejíž gesci je sociální oblast.

Předpokládané náklady projektu jsou okolo 40 milionů korun. V Praze 2 je otevřeno osm jeslí, z toho sedm soukromých. Kapacita soukromých jeslí je 85 míst a kapacita jeslí, které provozuje MČ, je 40. Každoročně městská část odmítá v průměru 56 dětí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…