Praha 2 začala monitorovat hluk na Rašínově nábřeží

20.09.2018 15:20 | Zprávy

Městská část Praha 2 se dlouhodobě snaží prosadit snížení hlukové zátěže obyvatel v oblasti náplavky a přilehlých ulic.

Praha 2 začala monitorovat hluk na Rašínově nábřeží
Foto: Praha2.cz
Popisek: Praha 2

Loňské setkání s místními občany, ze kterého vzešla petice odeslaná na pražský magistrát, řešení nepřineslo. Praha 2 i nadále nemá vliv na provoz na náplavkách ani na Vltavě. Rozhodla se proto hluk měřit a vyhodnocovat.

Nadměrný hluk je obdobně jako znečištění ovzduší jedním z nejzávažnějších faktorů působících negativně na zdravotní stav obyvatel ve velkých městech. Hlavním zdrojem hluku v městském prostředí je automobilová doprava, a také městská hromadná doprava.

„Já vím, že dopravní provoz pod okny obyvatel Rašínova nábřeží ovlivnit nedokážeme, ale rádi bychom dostali do správy náplavku, abychom dokázali, že zejména v nočních hodinách lze provoz zklidnit. Náplavka potřebuje koncepci provozu s jasnými pravidly, a my jsme přesvědčeni, že tam lépe dokážeme nastolit režim, aby tam bylo možné důstojně bydlet i se tam chodit bavit,“ uvedla starostka Prahy 2 Jana Černochová. „Prvním krokem bylo pořízení senzorů akustického tlaku, které jsme umístili na Rašínově nábřeží 46 a 74. Údaje budeme pravidelně analyzovat a z nich vyplynou další kroky. Právě v tuto chvíli už na našem webu můžete měření hluku on line sledovat,“ upřesnila starostka.

Měření hluku můžete sledovat ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Cestující budou ve vozech MHD platit kartou, mobilem nebo hodinkami

19:27 Zlín: Cestující budou ve vozech MHD platit kartou, mobilem nebo hodinkami

Dopravní společnost Zlín-Otrokovice (DSZO) představila nový odbavovací systém ve vozidlech MHD. Cest…