Praha 3 rozdělila sociální a zdravotní granty za 1,22 milionu

26.03.2012 8:24

Granty za bezmála jeden a čtvrt milionu korun rozdělila z Fondu sociálního a zdravotního v březnu Praha 3. Ke grantům na kulturní, spolkovou činnost a projekty z oblasti kulturního dědictví za 14, 5 milionu korun tak z žižkovské radnice míří do neziskového sektoru také finance na sociální a zdravotnické služby či péči o seniory a postižené děti.

Praha 3 rozdělila sociální a zdravotní granty za 1,22 milionu
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 3

Na 21 projektů, které doporučila sociální a zdravotní komise městské části, tak míří z žižkovské radnice pomoc ve výši od 12 tisíc korun do 120 tisíc. Dary do 50 tisíc korun schválila rada, granty přesahující tuto hodnotu pak schválili na svém březnovém zasedání zastupitelé.  Podpořeny byly projekty z oblasti hospicové péče, psychoterapeutické a poradenské služby pro nevyléčitelné pacienty, pomoci ohroženým dětem a jejich rodinám, ale také péče o lidi s mentálním postižením či Arcidiecézní Diakonie. Peníze míří také na zlepšení podmínek péče o umírající či terénní práce Střediska křesťanské pomoci v ohrožených rodinách.

„Sociální a zdravotní komise velmi pečlivě posuzovala podpořené projekty. Důležitou roli při jejím rozhodování přitom hrály zkušenosti s žadateli z minulosti, ale i poptávka po poskytované službě mezi veřejností,“ uvedl zástupce starosty Jiří Matušek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha3.cz

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Za odpad dosud zaplatilo 35 procent Přerovanů. Ostatní mají čas do konce června

16:31 Přerov: Za odpad dosud zaplatilo 35 procent Přerovanů. Ostatní mají čas do konce června

Posledních sedm týdnů mají Přerované na to, aby zaplatili poplatek za odpad, který pro letošní rok č…