Praha 3 trvá na řešení problémů, způsobených změnami MHD

21.09.2012 10:27

Praha 3 trvá na řešení problémů, které přinesly této městské části změny v organizaci městské hromadné dopravy. Na jednání s náměstkem primátora Josefem Noskem to ve středu 19 září zdůraznil zástupce starostky Prahy 3 Ondřej Rut. Podle něj má žižkovská radnice hlavní výhrady k ztrátě přímého spojení obyvatel Jarova s metrem A.

Praha 3 trvá na řešení problémů, způsobených změnami MHD
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 3

Tramvaj číslo 16 zajišťovala do září spojení obyvatel východní části třetí městské části se stanicí metra A Želivského. Jejím odkloněním z Biskupcovy na Palmovku však obyvatelé Jarova a Chmelnice toto přímé spojení ztratili.

„Požádali jsme náměstka Noska o řešení tohoto problému. Populaci Jarova tvoří z velké části senioři a nutnost přestupovat cestou na metro jim způsobuje řadu komplikací. Navíc, zastávka Biskupcova je příliš malá na hromadné přestupy ve špičce a zastávka Nákladové nádraží Žižkov, která je druhou variantou pro přestup na Želivského, nutně vyžaduje rekonstrukci,“ vysvětlil Ondřej Rut.

Podle něj by řešení problému přineslo navrácení tramvajového spoje č. 16 do své původní trasy nebo protažení linky č. 11, která je ukončena na náměstí Jiřího z Lobkovic, až na Jarov.

Druhý problém, který zástupce žižkovské radnice na dnešním jednání na magistrátu hlavního města zdůraznil, je potřeba řešit bezbariérovost některých tramvajových zastávek zvýšením jejich profilu.

Jedná se především o zastávky Nákladové nádraží Žižkov, Mezi hřbitovy a zastávku na Želivského ve směru na Olšanské hřbitovy, kterou hojně využívají obyvatelé městské části mířící za zdravotní péčí ve vinohradské nemocnici.

„Věřím, že tyto námitky budou zástupci města a ROPIDu zohledněny v připravovaných korekcích organizace hromadné dopravy v Praze,“ uzavřel místostarosta Rut.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha3.cz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…