Praha 4: Sběrný dvůr Durychova je cílem exkurzí dětí z mateřských i základních škol

10.05.2016 9:17

Starý papiňák patří do kontejneru na směsný odpad. Vysloužilý, ale ještě dobrý plyšák pak do použitého textilu. Kam se můžete odevzdat lednička, televize, počítač či myš, pneumatiky nebo i olej ze smažení.

Praha 4: Sběrný dvůr Durychova je cílem exkurzí dětí z mateřských i základních škol
Foto: lipensko.org
Popisek: Nuselská radnice

Tyto a řadu dalších důležitých i praktických informací získávají děti v rámci ekologické výchovy, jejíž součástí je i návštěva sběrného dvora Durychova, který leží na pomezí Krče a Kamýku. Letos se až do 20. května na exkurzích ve sběrném dvoře vystřídá na 15 tříd ze škol a školek, jejichž zřizovatelem je městská část Praha 4.

„Kromě prohlídky areálu sběrného dvora si děti vyzkoušejí své znalosti v třídění jednotlivých složek odpadů hravou formou a každé dítě obdrží od radnice něco na zub a od firmy EKO-KOM drobné dárečky, připomínající třídění odpadů,“ řekl radní Ondřej Růžička (Klub STAN – Tučňák), který má na radnici na starosti životní prostředí a na děti se přišel do sběrného dvora podívat.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

16:31 Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

Hokejové šílenství, které zaplavilo město, se dotklo i pardubického magistrátu. Ten ve spolupráci s …