Praha 5: Den s Městskou policií se Městské části Praha 5 vydařil

14.10.2017 8:40

Městská část Praha 5 uspořádala dne 9. října 2017 pod záštitou radního JUDr. Petra Lachnita „Den s Městskou policií" v Základní a mateřské škole Výmolova 169 v Praze 5. Akce se zúčastnilo více než sto dětí ze Základní a mateřské školy Výmolova na Praze 5 se svými vyučujícími i zdravotním personálem.

Praha 5: Den s Městskou policií se Městské části Praha 5 vydařil
Foto: Praha 5
Popisek: Radní Petr Lachnit na Dni s městskou policií

Zahájení dětského dne byl přítomen i ředitel obvodního ředitelství Městské policie Praha 5 Mgr. Zdeněk Hejna. Příslušníci Městské policie předvedli malým divákům ukázky výcviku služebních psů, služební vozidla a motorky. Na programu dne byla rovněž ukázka poslušnosti služebních psů včetně zadržení agresívního pachatele a předvedení jízdní skupiny na koních se simulovaným přechodem ohně a dýmem. Největší atrakcí však byly policejní koně, na kterých se mohli žáci z mateřské školy i povozit. Radní Petr Lachnit předal dětem drobné dárky. Základní škola a mateřská škola pro sluchově postižené Praze 5, Výmolově ulici, je komplexem škol pro sluchově postižené od předškolního věku až do dospělosti.

Základní škola a mateřská škola vzdělává děti a žáky primárně se sluchovou vadou a logopedickými vadami. Dále vzdělává děti se sluchovou vadou a dalšími kombinacemi vad. Jedná se o děti autistické, zrakově, tělesně a mentálně postižené. Na škole působí slyšící i neslyšící pedagogové, cílem je bilingvální způsob výuky, tzn. dva jazyky vedle sebe (český jazyk a český znakový jazyk) a tudíž dva pedagogové (slyšící a neslyšící) vedle sebe.

Hluchota žáky odděluje od většinového mluveného jazyka, kterým se my, slyšící, domlouváme. Proces nabývání českého jazyka je pro neslyšící složitou a nelehkou cestou, které je potřeba věnovat mnoho času a úsilí. Jazyková gramotnost je předpokladem pro integraci neslyšícího jedince do běžné společnosti. Všichni děti a žáci ze ZŠ Výmolova potřebují odbornou péči, odborný personál, speciální pomůcky, dobré zázemí a různé druhy kulturního a sportovně relaxačního vyžití k tomu, aby se seznamovali s okolním světem.

Podobné akce připravil JUDr. Petr Lachnit i pro Mateřskou školu Radlická a pro Mateřskou v Grafické ulici na Smíchově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.