Praha 5: Filmová soutěž AntiFetFest se koná již podesáté

27.02.2017 8:35

Drogy, šikana, gambling… očima dětí a mládeže – taková jsou témata amatérské filmové soutěže AntiFetFest aneb jde to i jinak!

Praha 5: Filmová soutěž AntiFetFest se koná již podesáté
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Lachnit

Jubilejní již 10. ročník této soutěže tradičně pořádá pražský magistrát ve spolupráci s městskými částmi. Soutěže se zúčastňují děti a mládež ve věku žáků základních a středních škol. Skupinky těchto amatérských filmařů vytváří krátká videa s výše zmiňovanou tematikou, která pak mohou sloužit jako pomůcka při prevenci rizikového chování. „Děti a mladí lidé se s negativními jevy a rizikovým chováním setkávají v běžném životě a mnohdy je jejich vnímání odlišné od dospělých. Uvědomění si závažnosti a patologičnosti určitého chování je jedním ze základních kroků při nastavování vlastního hodnotového žebříčku. Ztvárnění takovýchto závažných témat formou krátkého filmu nebo klipu představuje v tomto procesu velký přínos, a proto jsem velmi rád, že tato soutěž má již poměrně dlouhou tradici a prestiž a zapojují se do ní i tvůrci z naší městské části.“ říká radní MČ Prahy 5 JUDr. Petr Lachnit (ANO).

AntiFetFest je soutěžní festival amatérských filmů pro školy, školská zařízení a nízkoprahové kluby pro děti a mládež. Žáci a studenti mohou do soutěže přihlásit obrazový snímek s námětem rizikového chování, např. drogová závislost, kriminalita, šikana, rasizmus, záškoláctví, gambling, domácí násilí.

Účastnit se mohou jednotlivci nebo skupiny maximálně 5 tvůrců ve dvou kategoriích:

  • věková kategorie žáci II. stupně základních škol a studenti odpovídajících ročníků víceletých gymnázií
  • věková kategorie studenti středních škol a odborných učilišť.

Soutěžní snímky spolu s přihláškami budou přijímány do 31.3.2017 na Úřadu Městské části Praha 5, Nám. 14. října 4/1381, na podatelně úřadu nebo na sekretariátu Odboru sociální problematiky (2. patro, kancelář č. 211).

Pro zúčastněné žáky/studenty proběhne filmový workshop jako odměna za práci a úsilí, kterou účastníci soutěže věnovali výrobě filmových materiálů. Workshop proběhne v Komunitním centru Prádelna dne 11. 4. 2017 od 9 do 13 hodin.

Vítězné snímky z obou kategorií postoupí do celopražského finále.

Podmínky soutěže a přihláška ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…