Praha 5: Lachnit v Motole promotorem – studenti na něj štěkali!

28.09.2016 11:40

Jak dostat na Motolský „cvičák“ 1500 fanoušků všech věkových kategorií? Na to mají v Helppes - Centru výcviku asistenčních psů pro postižené jednoduchý recept. Na jednu stage postavte Karla Gotta a Miro Žbirku. A jaké peklo se rozpoutá pod pódiem? Kdo nezažil, o moc přišel!

Praha 5: Lachnit v Motole promotorem – studenti na něj štěkali!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Lachnit

V sobotu 24. září 2016 se v areálu výcvikového centra neziskové organizace Helppes na Plzeňské ulici v Praze 5 slavilo. A že bylo co oslavovat. Nejenže se uskutečnila, v Motole již tradiční, promoce patnácti čtyřnohých absolventů Vysokého Učení Helppsího, kateder Asistenčních psů, Signálních psů a Vodících psů ročníku 2015/2016, ale společnost Helppes při té příležitosti oslavila své patnácté narozeniny. V 11 hod. byl zahájen již čtrnáctý ročník Super dne Helppes.

Promující asistenty a jejich novopečené majitele - lidi s postižením, přišla podpořit spousta VIP osobností z hudební scény. Patrony dvanácti nových asistenčních psů se stali Karel Gott, Marta Kubišová, Bára Nesvadbová, Hanka Kynychová, Lenka Filipová, Miro Žbirka, Pavel Roth. Mezi dalšími hosty byl i radní MČ Prahy 5 - JUDr. Petr Lachnit.

V rámci bohatého programu bylo možné shlédnout také dvě netradiční ukázky výcviku asistenčních zvířat. V první ukázce představila paní ředitelka Zuzana Daušová Helppsí slepici, která hravě zvládla prezentaci cviků poslušnosti a asistenčních dovedností ? Ve druhé ukázce bylo divákům prezentováno, jak těžký mají lidé s handicapem život a jak se jim změní po té, co dostanou psího pomocníka. Jak moc jim čtyřnohý asistent ulehčí jejich každodenní život.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

10:28 Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

Soutěž o nejoriginálnější jarní výzdobu autobusové zastávky zná svého vítěze. Letos kreativci vzdáva…