Praha 5: Pestrobarevný podzim v Komunitním centru Louka

24.08.2020 8:38 | Zprávy

„Podzim, toto nádherné období roku, je jako malířská paleta, jen vzít do ruky štětec a nechat se unášet fantazií a tvořit. A i my budeme na podzim v Komunitním centru Louka zase společně tvořit, potkávat se, vzdělávat, ale i relaxovat při vycházkách za poznáním a prožívat nové věci, budeme spolu trávit více volného času. Všechny aktivity a programy v Komunitním centru Louka budou hodně pestrobarevné a určitě se můžete na ně těšit a přijít se podívat,“ zve radní JUDr. Petr Lachnit.

Praha 5: Pestrobarevný podzim v Komunitním centru Louka
Foto: Praha 5
Popisek: Senioři vyrábějí loutky v Komunitním centru Louka

Než vám přiblížíme, co se zajímavého chystá, pojďme se ještě maličko poohlédnout za tím, co se dělo v našem centru během července a srpna, a to i přes částečně omezený prázdninový režim.

Odstartovali jsme cyklus vycházek za poznáním a historií na téma Po stopách českých architektů. Vyrazili jsme tentokrát i za hranice Prahy 5 a objevovali významné architektonické skvosty, někteří právě zde čerpali inspiraci pro výtvarné kurzy a kurzy digitální fotografie. V červenci nechybělo ani aranžování letních věnců z přírodních materiálů. Šily se také na tvůrčích setkáních nové loutky do nové pohádky. A také se naše členky s neskutečným elánem pustily do výroby velkého huňatého maňáska, který bude již na podzim dělat společnost a radost těm nejmenším, totiž dětem v jesličkách Na Hřebenkách, kde proběhne slavnostní předání. Touto cestou určitě patří i veliké poděkování všem aktivním dámám, které se na tvorbě podílely. A proto Klub loutek v Louce byl i právem nominován v létě do osmého ročníku Ceny Senior roku jako nejlepší klub roku 2020 (Projekt SenSen Senzační senioři Nadace Charty 77). Tak jim budeme držet palce.

Nyní již k našemu pestrobarevnému podzimu a babímu létu. Od září začínají v Komunitním centru Louka oblíbené tradiční jazykové kurzy němčiny a angličtiny. Zahájeny budou také další počítačové kurzy. V programu jsou zařazeny opět tréninky paměti. A na své si přijdou i příznivci floristiky, kresby, digitální fotografie. Probíhat budou i biokosmetická dílna, kreativní a loutková dílna. Pro velký zájem pokračují i zajímavá setkání s dekoratérkou. Kdo se bude chtít trochu protáhnout, může se přidat na společnou vycházku či plenér, kde zkusíme potrénovat trochu ruku i oko při kresbě přímo v přírodě.

O tom, jak jsou naši senioři šikovní, se budete moci přesvědčit i na několika výstavách. Protože výtvarné kurzy na Louce navštěvují opravdu „skrytí umělci“, připravujeme vlastní výstavu obrazů krajin, a věřte, že je z čeho vybírat. Další díla z dílny absolventů kurzů digitální fotografie budou představena v Louce na podzim při vernisáži nádherných inspirativních fotografií, zaměřených na zajímavá témata okolo nás. Klub loutek v Louce uvede koncem podzimu svou premiéru loutkové pohádky, a tak nahlédneme pod pokličku loutkové dílny klubu.

Protože od dětství máme všichni rádi překvapení, od podzimu do zimy se jich dočkáte i v našich komunitních centrech, stačí jen sledovat programy na našich stránkách ZDE nebo můžete přímo kontaktovat p. Čepkovou tel. 775788006 v komunitním centru Louka, která vám poradí a bude vás podrobně informovat.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

mzdy

V čem vám dám za pravdu je, že jsou u nás nízké mzdy, ale není to i chybou vás, protože i vy jste dlouho byli u vlády a mohli jste s tím něco udělat? Moc nechápu, co nyní změníte, když budete sedět v Bruselu, tedy krom toho, že vy si finančně určitě polepšíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nový Bor: Dětští hasiči se pokusí o nový český rekord

22:28 Nový Bor: Dětští hasiči se pokusí o nový český rekord

O nový český rekord v dálkovém vedení vody se pokusí dětští hasiči ve věku od 4 do 15 let. Přes dese…