Praha 5: Petr Lachnit převzal nová loga pro Dům sociálních služeb

11.07.2016 9:14

Výtvarník Jiří David, který se proslavil nejen neonovým srdcem na Pražském hradě, věnoval příspěvkové organizaci Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 dvě umělecká díla v podobě log, která vytvořil pro Dům s pečovatelskou službou v ulici Zubatého 10 a Dům sociálních služeb v ulici Na Neklance 15.

Praha 5: Petr Lachnit převzal nová loga pro Dům sociálních služeb
Foto: Dům sociálních služeb
Popisek: Nové logo Domu sociálních služeb.

Obě sociální zařízení provozuje příspěvková organizace Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5. Obě výtvarná díla od prof. Jiřího Davida převzal radní JUDr. Petr Lachnit.  Následoval podpis licenční smlouvy o bezplatném užívání obou výtvarných děl.

„Motivy se postupně začnou objevovat na všech tištěných a elektronických materiálech týkajících se uvedených středisek Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5. Loga moderním způsobem symbolizují lidský život, stáří a apelují na ochotu nás všech chápat a pomáhat seniorům,” komentoval grafickou podobu a symboly radní Petr Lachnit.

Autor, který pro Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 obě loga zcela zdarma ztvárnil, je významný český malíř a fotograf. Je spoluzakladatelem umělecké skupiny Tvrdohlaví, která vznikla v roce 1987.

Prof. Jiří David od druhé poloviny 80. let výrazně spoluvytváří podobu i atmosféru českého umění. Svými malbami s volným využíváním znaků a politických symbolů významně formoval postmoderní program na přelomu 80. a 90. let, kdy se také začal věnovat instalacím objektů a psaní textů reflektujících pozici umělce a umění ve společnosti. Prof. Jiří David se také věnuje mediální angažovanosti.

Originály uměleckých děl jsou vystaveny ve vstupních halách obou zařízení Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.