Praha 5: Petr Lachnit zahájí Letní den seniorů 2016

19.08.2016 9:17

Pod záštitou radního pro sociální oblast JUDr. Petra Lachnita pořádá Městská část Praha 5 Letní den seniorů. V rámci Letního dne seniorů připravilo Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 pro své seniory z Prahy 5 společenské setkání v Plzeňském restaurant Kamera na Barrandově.

Praha 5: Petr Lachnit zahájí Letní den seniorů 2016
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Lachnit

Dne 25. srpna 2016 si při letním dnu seniorů příznivci populární zpěvačky Nadi Urbánkové přijdou v Praze 5 na své. Při této příležitosti připravilo Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 pro seniory malé setkání, kam jim přijde popřát, ale především zazpívat Naďa Urbánková. Posluchači se budou moci těšit nejen na starší hudební hity, které zaplňovaly koncertní sály v 60., 70. a  80. letech minulého století. Naďa Urbánková debutovala v roce 1959 jako herečka v Pardubickém divadle. Působila v pražské V roce 1964 ji režisér Ján Roháč angažoval do filmu Kdyby tisíc klarinetů a do pražského pražského divadla Semafor.

Zde vystupovala, mimo jiné, také s Pavlem Bobkem, Jitkou Molavcovou, Miluší Voborníkovou a Jiřím Grosmanem. V roce 1969 započala její „hvězdná“ spolupráce s Jiřím Brabcem a jeho skupinou Country Beat. Právě počátkem 70. let se v roce 1972 vyhoupla na první místo ve čtenářské anketě Zlatý Slavík, kde setrvala plných pět let.

Dnes patří mezi oblíbené interprety zejména starší generace, která si na jejich vystoupeních ráda zazpívá, ale i zavzpomíná.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

10:28 Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

V pátek 3. května se slavnostně otevře nové vlakové nádraží včetně budovy dopravního terminálu. Zatí…