Praha 5: Petr Lachnit zahájil výstavu fotografií Pavla Dosoudila v Komunitním centru Prádelna

18.01.2018 9:16

Radní Petr Lachnit zahájil v pondělí Komunitním centru Prádelna výstavu fotografií Pavla Dosoudila "Retroportréty umělců z titulních stran časopisů, LP a CD". Výstavu si můžete prohlédnout do 5. února 2018.

Praha 5: Petr Lachnit zahájil výstavu fotografií Pavla Dosoudila v Komunitním centru Prádelna
Foto: Praha 5
Popisek: Fotograf a kameraman Pavel Dosoudil s radním Petrem Lachnitem

Pavel Dosoudil je kameraman, fotograf-výtvarník, člen Asociace profesionálních fotografů České republiky, který absolvoval katedru kamery FAMU a pracoval nejprve v trikovém oddělení Filmového studia Barrandov, později jako kameraman hraných filmů.

Současně se věnoval výtvarné fotografii, nejčastěji z oblasti hudby. Portrétoval řadu dirigentů, sólistů a dalších umělců pro titulní strany časopisů a obaly LP a CD, spolupracoval s hudebními vydavatelstvími Supraphon, Panton, Artia, Opus atd. Pavel Dosoudil má ve svém archivu záběry všech významných divadel a koncertních síní České republiky, které fotografoval pro vědecké publikace o akustice a vystavoval v Rudolfinu v roce české hudby 2014.

Právě výběr portrétů hudebníků, herců a dalších umělců představuje aktuální výstava ve smíchovském Komunitním centru Prádelna, přičemž některé snímky jsou až padesát let staré.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

19:27 Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

Kompletní obnovou uličního profilu projde slepý úsek Šantovy ulice od parkoviště po tř. 17. listopad…