Praha 5: Taxík Maxík pomůže seniorům i handicapovaným

15.12.2016 10:42

Nedávno avizovaný unikátní projekt Taxík Maxík se stává realitou. Výkonná ředitelka Nadace Charty 77 a Konta bariéry Božena Jirků slavnostně předala v pondělí 12. prosince do rukou zástupců městské části Praha 5 klíčky od nového vozu, který bude sloužit seniorům a zdravotně postiženým občanům pátého pražského obvodu.

Praha 5: Taxík Maxík pomůže seniorům i handicapovaným
Foto: Praha 5
Popisek: Taxík Maxík

„Jde o rozšíření nabídky služeb pro klienty Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5. Službu lze využít pro přepravu hlavně do zdravotnických zařízení, sociálních zařízení nebo na úřady po celém území metropole. Týká se to i návštěv kulturních zařízení nebo i jiných společenských aktivit,“ pochvaluje si radní Prahy 5 Petr Lachnit, který projekt na Praze 5 inicioval.

Služba poslouží seniorům a držitelům průkazu ZTP nebo ZTP/P starším 35 let. Přeprava Maxíkem, což je osmimístný Ford Tourneo Custom, bude dostupná v pracovní dny od 7.30 do 16 hodin, a to za cenu šedesát korun za jednu jízdu. „Naše nabídka ulehčuje lidem život v situacích, které by kvůli věku nebo zdravotnímu omezení těžko zvládali,“ doplnil Lachnit.

Projekt již úspěšně funguje v některých městech republiky, například v Liberci či Prachaticích. „Jsem ráda, že nadace může být průkopníkem nové služby pro seniory i handicapované, pro které je běžná doprava po městě nedostupná. Ať již proto, že je bariérová nebo drahá. Službou Taxík Maxík dávají města a provozovatelé najevo, že jsou si vědomi demografického vývoje společnosti. Seniorů přibývá, přibývat bude a vedení města, která tuto skutečnost vezmou na vědomí, budou mít kolem sebe spokojené spoluobčany,“ dodala Božena Jirků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…