Praha 5: V Komunitním centru Prádelna nejen o jídle a pěstování jablíček kešú v Brazílii

17.04.2017 14:30

Ve čtvrtek 20. dubna 2017 od 16.00 hodin zve Komunitní centrum Prádelna v Holečkově ulici na Brazilské odpoledne.

Praha 5: V Komunitním centru Prádelna nejen o jídle a pěstování jablíček kešú v Brazílii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Lachnit

Čecho-Brazilka Andrea Cerqueirová se podělí o své znalosti, zkušenosti i zážitky ze své druhé vlasti. Povídat bude mimo jiné o brazilských specialitách, zajímavých místech, zvycích i kupříkladu pěstování jablíček kešú (k nám se dostávají "jen" oříšky, které jsou součástí jablíček).

Nebude samozřejmě chybět ani bohatý obrazový doprovod a speciální bonus představuje ochutnávka brazilského národního jídla moqueca spolu s přípitkem dobrým portugalským vínem. Zkrátka nosným tématem bude jídlo, coby zásadní spojník mezi lidmi všech národností, leč zcela jistě se dostane i na mnohá další témata. Vstup i občerstvení je pro návštěvníky zdarma.

„Tematická odpoledne představující různé země, jejich kulturu, historii, současnost a zajímavosti mají v KC Prádelna již poměrně dlouhou tradici. Touto akcí navazujeme např. na loni proběhlé Rumunské odpoledne nebo akce ve spolupráci s Bulharským kulturním institutem v Praze v minulých letech. Městská část Praha 5 je velmi pestrá a obývaná spoustou národnostních menšin. Tato setkání mají přirozenou a pro návštěvníka přitažlivou formou přiblížit jiné kulturní oblasti, což představuje ten nejlepší způsob odstraňování předsudků a obav z „odlišného“. Nejedná se v žádném případě o nějakou samoúčelnou multikulturní agitku, nýbrž o přirozené setkávání s lidmi „odjinud“, při nichž většinou zjistíme, že máme více společného, nežli jsme si původně mysleli“, říká JUDr. Petr Lachnit, radní MČ Praha 5, který tyto akce od samého počátku iniciuje a podporuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…