Praha 6: Největší Discgolfové hřiště v Praze otevřeno! 450 žáků, sportovní hvězdy a lekce pro veřejnost

12.05.2014 17:46

Největší discgolfové hřiště v Praze a druhé největší v Česku má Praha 6 na Ladronce! Hráči zde v areálu hřiště musí proházet 9 košů a projít trasu o délce 868 metrů. Hřiště je zdarma přístupné každému a v usedlosti Ladronka je k zapůjčení připraveno 50 disků. V pondělí přišlo discgolf vyzkoušet přes 450 žáků ze škol v Praze 6, odpoledne byly připravené kurzy pro veřejnost pod vedením profesionálních lektorů.

Praha 6: Největší Discgolfové hřiště v Praze otevřeno! 450 žáků, sportovní hvězdy a lekce pro veřejnost
Foto: praha6.cz
Popisek: Logo Prahy 6

Hřiště v pondělí dopoledne slavnostním hodem pokřtil Ondřej Balatka, radní Prahy 6 pro sport, Ladislav Prášil, koulař Dukly Praha, držitel druhého nejlepšího výkonu ve vrhu koulí (21,47 m) v dlouhodobých redukovaných českých tabulkách a bronzový medailista z halového mistrovství Evropy 2013 a Přemek Novák, top hráč České discgolfové ligy.

„Discgolf je sport, který dokáže zaujmout všechny napříč generacemi i společenským postavením. Obzvláště baví dospívající a seniory. Discgolf je aktivita na nedělní odpoledne s rodinou, ale i vrcholový sport,“ řekl Ondřej Balatka, radní Prahy 6 pro sport a volný čas.

Discgolf vznikl v 70. letech v USA a od té doby si získává stále větší popularitu po celém světě. Vychází se z pravidel klasického golfu s tím rozdílem, že místo holí a míčků hráč hází létající talíř, který se snaží umístit do discgolfového koše. Ten je místo golfové jamky. Hráč, který projde celé hřiště s nejnižším počtem hodů, v případě Ladronky 9 košů s celkovou délkou 868 metrů, se stává vítězem.

„Jsem zvyklý vrhat kouli, která váží přes 7 kilogramů, disk je lehký, tohle bude můj první discgolfový hod v životě,“ řekl Ladislav Prášil.

Koše jsou podle Balatky rozmístěné na místa, kde je minimální riziko, že by se hráči střetli s bruslaři nebo cyklisty a nejsou tak ohroženy již zavedené aktivity.

„Nejmenší vzdálenost koše od odpaliště je 67 metrů a hází se na tři pary, naopak nejdelší vzdálenost mezi košem a odpalištěm je 152 metrů a ke koši se bez trestných bodů můžete doházet pomocí čtyř parů,“ řekl Přemek Novák.

Hřiště je zdarma přístupné každému. Disky jsou k zapůjčení v usedlosti Ladronka na telefonu 723 103 538.

Další informace: www.discgolf.cz 

reklama

autor: Praha6.cz

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

19:27 Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

Plzeňská vodárna zahájila stavbu kompletní realizace nové veřejné infrastruktury v plzeňském městské…