Praha 6: Opera Jakobín v přírodních kulisách Divoké Šárky už za tři dny

31.08.2017 20:33

Již tuto neděli 3. 9. 2017 od 14 hodin se můžete těšit na operu Antonína Dvořáka Jakobín v režii Jany Divišové a Renée Nachtigallové pod taktovkou dirigenta Jana Chalupeckého.

Praha 6: Opera Jakobín v přírodních kulisách Divoké Šárky už za tři dny
Foto: praha6.cz
Popisek: Logo Prahy 6

Městská část Praha 6 a starosta Ondřej Kolář srdečně zvou na již třináctý ročník tohoto unikátního kulturního zážitku - klasickou českou operu v podání předních českých operních pěvců, sboru, orchestru a baletu Národního divadla v přírodních kulisách Divoké Šárky.

Opera v Šárce navazuje na tradici operních představení u Čertova mlýna zahájenou před 104 lety, kterou se v roce 2005 podařilo operním a divadelním nadšenkyním Janě Divišové a její přítelkyni, operní zpěvačce Renée Nachtigallové, obnovit.

Díky tomu se podařilo každoročním uváděním české opery v rámci oslav Dne Prahy 6 postupně do Šárky vrátit diváky a připomenout slavnou éru divadla, které bylo již zcela zapomenuto.

ORGANIZAČNÍ POKYNY:

Vstup je zdarma. Počítejte s tím, že autem se na místo konání nedostanete. Cesta pěšky trvá okolo 20 minut, můžete jít buď od stanice metra Veleslavín nebo od konečné tramvají v Divoké Šárce. (trasa bude značena)

Pro méně pohyblivé občany je připravena kyvadlová doprava. Mikrobus bude jezdit od tenisových kurtů na Aritmě od 12 hodin.

Nezapomeňte si s sebou vzít podložky na sezení a v případě deště také pláštěnky. Počítejte s tím, že budete sedět na zemi, přes deštníky by neviděli diváci za vámi.

Akci každoročně navštíví přes 15 000 lidí, pokud si chcete sednout tak, abyste dobře viděli, doporučujeme přijít s předstihem.

Na místě bude stánek s občerstvením i WC.

Přejeme krásný kulturní zážitek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…