Praha 6: Tuny odpadu na Džbánu uklidí dobrovolníci

17.04.2015 20:28

V sobotu 18. dubna 2015 se městská část Praha 6 připojí k celorepublikové akci Ukliďme Česko 2015. Od sobotního rána se všichni můžou zapojit a pomoct zlepšit okolí Džbánu a vokovické Aritmy.

Praha 6: Tuny odpadu na Džbánu uklidí dobrovolníci
Foto: praha6.cz
Popisek: Logo Prahy 6

Nepořádek se bude letos likvidovat víc než na devíti stech místech po celém Česku. V Praze 6 se bude uklízet v sobotu 18. dubna 2015 od 9:00 hodin, sraz dobrovolníků je na travnatý plácek po levé straně budovy CUBE u stanice tramvaje Nad Džbánem. V loňském roce celkem 6 200 dobrovolníků z Čech, Moravy a Slezska na 280 místech pomohlo uklidit přes 350 tun odpadů. Mezi ty „odložené“ skládkové kuriozity řadí organizátoři akce třeba části kuchyňské linky nebo vybavení koupelny. Organizátoři letos rozeslali po celém Česku na 22 tisíc pytlů na odpad a 16 tisíc pracovních rukavic.

„Akce Ukliďme Česko 2015 zahrnuje dobrovolnické úklidové práce v terénu. K těmto pracím se přidává stále víc obcí, a Praha 6 se proto rozhodla, že letos poprvé vyzve své obyvatele, aby pomohli i oni. Možná budeme překvapeni, kolik nepořádku, odpadků a šrotu tady je. Jde vlastně o jakýsi apel na chování lidí i prosbu o pomoc, protože zodpovědný přístup každého z nás a ohleduplné chování k prostředí, v němž žijeme, nám může pomoct změnit místo, které je naším domovem,“ řekl Antonín Nechvátal, radní Prahy 6 pro životní prostředí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha6.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…